Президентът на Алжир е влязъл в болница

23519
Президентът на Алжир е влязъл в болница
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Президентът на Алжир Абделазиз Бутефлика е приет в болница в град Гренобъл в източната част на Франция.  Според медиите той е бил хоспитализиран в средата на седмицата. Причината за момента не е ясна.

Според информацията поради съображения за сигурност за Бутефлика е освободен цял етаж от болничното заведение. Клиниката отказва да коментира съобщенията за лечението на държавния глава, информира агенция ТАСС.

В Алжир избират президент

Алжир днес избира нов президент. Настоящият държавен глава Абделазиз Бутефлика ще се бори за четвърти мандат, въпреки тежкото си здраво...

През пролетта на 2013 г. Абделазиз Бутефлика претърпя тежък инсулт и прекара два месеца и половина във военна болница в Париж. След инцидента здравословното му състояние остана нестабилно и президентът спря да се появява на публични места, информира БГНЕС.

След проблема от пролетта на миналата година 77-годишният политик се движи в инвалидна количка, но тези обстоятелства не му попречиха през април тази година да победи на президентските избори и да спечели четвърти петгодишен мандат. За последно Бутефлика се появи в полезрението на камерите в понеделник, когато в столицата на Алжир пристигна френската делегация, водена от министъра на външните работи на Франция Лоран Фабиюс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com