X
 
 

Президентът на Алжир сдаде властта

527 0
Президентът на Алжир сдаде властта
Хиляди алжирци излязоха по улиците на столицата след като президентът на страната Бутефлика, който беше на власт през последните 20 години, но след прекаран инсулт е в инвалидна количка вече 5 години, подаде оставка, предаде БГНЕС.

Телевизионният канал "Ан-Нахар" излъчи кадри от центъра на Алжир, където хората се събират, развявайки националния флаг на страната. "Чакахме това, смятаме го за голяма победа на хората", заяви един от празнуващите жители на алжирската столица пред телевизионния канал.

Алжирският президент ще подаде оставка до края на април

Алжирският президент Абделазиз Бутефлика заяви, че ще се оттегли преди 28 април, когато изтича мандата му. Държавният глава ще предпри...

Президентът на Алжир, който обяви оставката си, увери, че е взел всички мерки за осигуряване на приемственост във властта, се казва в съобщението му до председателя на Конституционния съвет.

"В рамките на моите конституционни правомощия аз предприех всички мерки, за да осигуря приемственост в държавата за нормалното функциониране на нейните институции през преходния период до избирането на нов президент на републиката", се посочва в изявлението, публикувано от официалната алжирска информационна агенция АПС.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители