Върнаха в съда делото за корупция на Мубарак

44741
Върнаха в съда делото за корупция на Мубарак
Снимка: Getty Images / Guliver

Прокуратурата в Египет върна в съда делото за корупция на бившия президент Хосни Мубарак и неговите синове, съобщава „Фокус”.

Мубарак и синовете му Гамал и Али са обвинени в присвояването на 125 милиона египетски фунта (около 18 милиона долара), предназначени за ремонт и реставрация на египетските резиденции.

Египет изгони турския посланик

Египет експулсира днес посланика на Турция след изявлението на турския премиер Реджеп Ердоган, осъждащо репресиите срещу ислямистите на...

Към обвиняемите прокуратурата е добавила още 4 фигуранти - бивши инженери, обслужващи президентските комплекси. Те са обвинени в разхищение на държавни средства.

Междувременно министърът на вътрешните работи на Египет, Мохамед Ибрахим, обвини движението „Мюсюлмански братя”, че финансира екстремистки групировки, свързани с „Ал Кайда”. По думите му над 50 души са арестувани, поради връзката си с терористични групи.

„Мюсюлмански братя” подкрепят и щедро финансират няколко радикални терористи в различни групировки. Те са провели серия атентати, насаждайки терор. Някои от тях са били толерирани по време на управлението на Морси”, заяви Мохамед Ибрахим.

Забрана на протести

МВнР посочва опасните за пътуване места в Египет

Във връзка с отмяната на извънредното положение и комендантския час в Египет, българското МВнР отменя препоръките, ограничаващи движени...

Временно изпълняващият длъжността президент на Египет, Адли Мансур, одобри оспорван закон, който регулира демонстрациите и дава на властите правото да забраняват протести, които „застрашават” националната сигурност.

Според закона демонстрантите могат да получават присъди от над 5 години лишаване от свобода за различни нарушения, вариращи от покриване на лицето до носене на оръжие по време на демонстрация.

„Това не е закон, който ограничава правото на демонстрации, законът цели да защити правата на протестиращите”, заяви временно изпълняващият длъжността премиер, Хазем Беблауи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com