Заради ебола: Без събирания на обществени места в Сиера Леоне

17624
Заради ебола: Без събирания на обществени места в Сиера Леоне
Снимка: Gettyimages

Сиера Леоне забрани събиранията на обществени места по повод Нова година и Коледа в опит да овладее разпространяването на вируса ебола, съобщава канадският вестник La presse.

За празниците няма да бъдат организирани събирания, а по улиците ще бъдат разположени войници, за да предотвратяват струпването на много хора на обществени места. Това стана ясно от информация на Националния център за борба с епидемиите, информира агенция "Фокус".

Сиера Леоне скоро ще надмине Либерия по брой заразени с ебола

Ебола продължава да се разпространява масово в Западна Африка. Досега положението бе най-тежко в Либерия, но скоро заразените с вируса ...

В столицата Фрийтаун нощните заведения и баровете са затворени от няколко месеца, след като на 31 юли беше обявено извънредно положение.

Междувременно стана ясно, че броят на жертвите на ебола в трите най-тежко засегнати страни от Западна Африка е достигнал 6 583 към 10 декември. Това съобщи СЗО, цитирана от Ройтерс.

Новите данни на сайта на Световната здравна организация показват, че в Гвинея, Либерия и Сиера Леоне са били отчетени 18 188 случая при най-голямото разпространение на епидемията.

Вирусната хеморагична треска беше забелязана първо в югоизточния горист регион на Гвинея в началото на тази година. Оттам тя достигна съседните Либерия и Сиера Леоне, които в момента имат най-високия брой случаи на заразяване.

Над 5400 души вече са загинали от ебола

Броят на починалите в епидемията от ебола е достигнал 5420 души от общо 15 145 случая на заразени в 8 страни. Информацията съобщи днес ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com