60 000 души бяха евакуирани в Канада заради горски пожар

808
60 000 души бяха евакуирани в Канада заради горски пожар
Снимка: Getty Images / Guliver

60 000 души бяха евакуирани принудително от канадския град Форт Макмъри, след като огромен горски пожар унищожи почти напълно два негови квартала. Цялото население на града е евакуирано, съобщава БНР.

Горският пожар, избухнал на 1 май югозападно от Форт Макмъри в провинция Албърта, обхваща площ от над 2600 хектара. Високите температури, ниската влажност и силните ветрове причиниха разрастването на огъня и достигането му до града, в който почти напълно са изпепелени жилищните домове в два квартала. Още няколко района са засегнати частично.

Канада планира рекорден прием на имигранти през 2016 г.

Канадското правителство обяви намеренията си да приеме рекорден брой имигранти през 2016 година, който се очаква да достигне около 300 ...

През последните два дни бягащите от стихията 60 хиляди жители на града предизвикаха огромни задръствания по главните пътища на север и на юг. 20 хиляди души са настанени само в град Едмънтън.

Провинциалните власти вече поискаха съдействие от министерството на националната отбрана, което ще изпрати необходимата въздушна техника и пожарни екипи за овладяване на огъня.

Евакуацията на Форт Макмъри, който се намира в район с нефтени пясъци, е най-голямата в историята на провинция Албърта. До този момент няма съобщения за жертви в резултат на бедствието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com