8 технологични гиганта искат промени в американските закони

19555
8 технологични гиганта искат промени в американските закони
Снимка: Getty Images / Guliver

Осем американски технологични гиганта, сред които Туитър, Фейсбук и Епъл, публикуваха отворено писмо до президента Барак Обама с искане за "реформиране на практиките за наблюдение" на САЩ след разкритията на бившия консултант на Агенцията за национална сигурност Едуард Сноудън, предаде БГНЕС.

"Разкритията от това лято показаха спешната нужда от реформиране на практиките за наблюдение на правителствата в световен мащаб", пишат AOL, Епъл, Фейсбук, Гугъл, ЛинкдИн, Майкрософт, Яху! и Туитър.

"Равновесието в много страни беше значително нарушено в полза на държавата и за сметка на правата на гражданите, правата, които са записани в нашата Конституция. Това разклаща свободите, на които ние държим. Време е за промяна", допълват компаниите.

Осемте, подписали документа, "призовават САЩ да поемат инициативата и да започнат реформи, така че дейността по наблюдение на властите да бъде ясно рамкирана от закона, да е пропорционална на рисковете, прозрачна и обект на независим контрол".

"Неотдавнашните разкрития за дейността по наблюдение на правителства разколеба доверието на нашите потребители", заяви генералният директор на Яху! Мариса Майер. "Време е правителството на САЩ да възстанови доверието на нашите потребители и е време правителството на САЩ да предприеме действия за възстановяване на доверието на гражданите в цял свят", допълни тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com