X
 
 

Amazon нанесе удар срещу Тръмп и Microsoft - заради договор за милиарди

944 0
Amazon нанесе удар срещу Тръмп и Microsoft - заради договор за милиарди
Снимка: Getty Images/Guliver
Договорът между Пентагона и Microsoft за облачни услуги за 10 милиарда долара, известна като JEDI е блокиран със съдебно решение, предаде БГНЕС.

Съдия Патриша Кембъл-Смит пусна запечатано становище, придружаващо решението, и нареди на Amazon да депозира 42 милиона долара за покриване на щетите в случай, че разпореждането за спиране на сделката е издадено погрешно.

Amazon се готви да иде на съд заради Пентагона

Интернет гигантът Amazon заяви намерението си да обжалва решението на Министерството на отбраната на САЩ да сключи с Microsoft договор ...

По-рано тази седмица от Amazon Web Services заявиха, че се стремят да свалят американския президент Доналд Тръмп и американския министър на отбраната Марк Еспър заради опитите им да "прецакат Amazon" с договора.

Microsoft направи изявление, че е разочарована от допълнителното забавяне, но заяви, че вярва, че в крайна сметка на компанията ще бъде разрешено да изпълни проекта. Първоначално Amazon беше предпочитан като изпълнител на договора.

Проектът JEDI ще съхранява и обработва класифицирани данни, позволявайки на военните да засилят комуникацията с войниците на бойното поле и да използват изкуствен интелект, за да оптимизират своите военни възможности за планиране и боеспособност.

Решението следва събитията по-рано тази седмица, в които Amazon Web Services заяви, че се стреми да свали от постовете им президента Доналд Тръмп и министъра на отбраната Марк Еспър в съдебен процес, както и да има наказание на предшественика му Джеймс Матис. Според Amazon, Тръмп се меси, за да прокара личните си интереси. Изявлението беше препратка към продължаващата вражда на Тръмп с изпълнителния директор на Amazon Джеф Безос и вестник Washington Post, който Безос притежава.

Главният прокурор на САЩ и правосъден министър се оплака от намеса на Тръмп

Главният прокурор на САЩ Уилям Бар заяви в интервю за ABC News, че президентът на САЩ Доналд Тръмп пречи на работата му със своите съоб...

Actualno.com

Етикети:

Естествени камъни според зодията
Естествени камъни според зодията

В много култури се смята, че природният камък притежава сила и необяснима енергия. Приема се, че всеки представител на Зодиака има собствен камък...

Последно в Актуално