Американският Конгрес предотврати спиране на работата на федералното правителство

4469
Американският Конгрес предотврати спиране на работата на федералното правителство
Снимка: Gettyimages

С приемането на резолюция за временно финансиране на държавните ведомства, Конгресът на САЩ предотврати блокирането на работата на федералното правителство, предаде БГНЕС.

Резолюцията бе приета в Камарата на представителите (долната камара на Конгреса), като "за" гласуваха 277 законодатели, а "против" - 151. Ако това не беше станало, след настъпването на финансовата 2016 година (започваща на 1 октомври), държавните ведомства в САЩ нямаше да имат осигурено финансиране и трябваше да затворят врати, тъй като Конгресът все още не е приел новия държавен бюджет. Гласуваният текст е със сила на закон, действащ до 11 декември, под който експресно положи подписа си президентът Барак Обама.

Арабските държави: Башар Асад не иска да воюва с "Ислямска държава"

"Сирийският президент Башар Асад не желае да воюва с "Ислямска държава", се казва в съвместно изявление на външните министри на странит...

Заради бюджетни спорове между демократи и републиканци работата на федералното правителство в миналото е била преустановявана неведнъж. Най-дългият период, за който това се случва, е 1995-1996 година, когато от декември до януари държавните ведомства спират да функционират. През миналата 2014 година разногласията между администрацията на Обама и републиканците в Конгреса доведоха до 16-дневно преустановяване на работата на федералното правителство и поставиха САЩ на границата на технически банкрут, което струваше на държавата милиарди долари. Причината за забавянията обикновено са споровете около тавана на държавния дълг на САЩ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com