Анализатор: Всички масово бягат от Тръмп, но е наивно да мислим, че след него всичко ще е розово

1344
Анализатор: Всички масово бягат от Тръмп, но е наивно да мислим, че след него всичко ще е розово
Снимка: Getty Images/Guliver

„В продължение на 4 години САЩ – това беше Тръмп. Гледката не беше особено вдъхновяваща. Днес мотото е: Тръмп – това не е САЩ, но това в най-добрия случай е само наполовина вярно, с оглед дълбоко разделената Америка. Това, на което сме свидетели в момента, е своеобразен политически махмурлук. И докато за някои това означава преосмисляне, то други се изкушават да продължат.“ Този коментар направи пред БНР международният анализатор Любомир Кючуков.

Кючуков смята, че най-видимото бягство от наследството на Тръмп е в част от ръководството на Републиканската партия. Това обаче увеличава риска от партийно разцепление, защото допълнително ще екстремизира онези привърженици на Тръмп, които останат лоялни, „а те едва ли ще са пренебрежимо малцинство от тези 75 милиона, които гласуваха на изборите“, отбеляза анализаторът.

Хилари Клинтън написа статия срещу Тръмп и я пусна във вестника на Джеф Безос

"Щурмът на Капитолия е трагично предсказуем резултат от негодуванието на белите привърженици на върховенството на бялата раса, предизв...

„Бягство от Тръмп – това като че ли е политическата доминанта в САЩ през последната седмица, бягство повсеместно – на медии, на социални платформи, на бизнеси, подкрепяли Тръмп, на институции и политици. Всичко това на фона на една друго бягство – на Тръмп от отговорност“, коментира Любомир Кючуков в предаването „Преди всички“.

Гласуването в Камарата на представителите в Конгреса за импийчмънт на президента Доналд Тръмп броени дни преди края на мандата му е било предварително ясно заради мнозинството на Демократите, посочи Кючуков, който определи идеята като „очевидно политически акт, който има демонстративен характер“.

„Трябва да се има предвид самата процедура. Камарата на представителите играе ролята на „прокурор“, тя повдига обвинението, докато Сенатът играе ролята на „съд“ – той е този, който решава има ли престъпление или няма, а в Сената знаем, че е необходимо мнозинство от 67 гласа от всичките 100 сенатори – нещо, което е трудно постижимо, дори отчитайки факта, че редица републиканци подсказаха, че биха гласували за импийчмънт.

Процедурата по импийчмънт вади Доналд Тръмп от ролята на подстрекател и го превръща в жертва на политическо отмъщение, подчерта Любомир Кючуков. „А от друга страна тези действия не подпомагат Байдън, който ще бъде принуден да търси пътища за преодоляване на дълбокото разделение в обществото, а сегашните дебати допълнително наливат масло в огъня.“

Слух: Тръмп спрял парите на адвоката си Руди Джулиани

Вбесен от втория процес за импийчмънт, президентът на САЩ Доналд Тръмп е спрял хонорарите на Рудолф Джулиани, твърди източник на CNN. С...

Би било наивно и опростенческо да се смята, че с излизането на Тръмп от властта изведнъж всичко става розово, изтъкна анализаторът. 

„Основният въпрос е дали Тръмп е отклонение или закономерно явление. Аз по-скоро смятам, че той е следствие, резултат от по-дълбоки кризисни процеси, а не причина за тях. Да, той катализира и екстремизира тези процеси, но кризата е достатъчно дълбока.“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Демократите в САЩ спасиха законопроекта за Украйна и Израел от крайнодесни републиканци

Директорът на ЦРУ: Без нова помощ Украйна може да загуби войната още тази година

Конгресменка, родена в Украйна, поиска орязване на военната помощ за Киев

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Аржентина обяви, че иска да се присъедини към НАТО като глобален партньор

Който гласува помощ за Киев, да стане част от украинската армия: Идея на крайнодясна конгресменка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка