АНС подслушвала премиера на Израел и зам-председателя на ЕК

32339
АНС подслушвала премиера на Израел и зам-председателя на ЕК
Снимка: Getty Images / Guliver

Разкритията относно подслушванията от страна на АНС нямат край. Поредното отново беше изнесено от Едуард Сноудън - оказа се, че АНС е подслушвала израелския премиер, един от членовете на Европейската комисия и редица хуманитарни организации.

Предишният премиер на Израел Ехуд Олмерт е бил следен и подслушван, уточнява Нова телевизия. Пресата в Германия и Англия разкрива, че правителствените агенции на Великобритания и САЩ са подслушвали или следели над 1 000 политици и бизнесмени от 60 държави.

Още 8 държави от ЕС съдействали на АНС в подслушването

Холандия, Дания, Белгия и още няколко страни от Европейския съюз са помагали на Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ и са й б...

Списъкът излиза далеч извън определението "престъпници и терористи", което разузнавачите дават за следените от тях лица.

Неочаквано, в списъка се появява и зам.-председателят на Европейската комисия и отговорник по въпросите на конкуренцията Хоакин Алмуния. Испанецът дава разрешения за сливания на компании и разследва съмнения за монополни споразумения. Само преди 2 дни той отхвърли предложеното от американската компания Google споразумение с Евросъюза по обвинения, че компанията се възползва от монополно положение.

Американската Агенция за национална сигурност отрече да подслушват политици с цел облагодетелстване на американски компании. Във Вашингтон Барак Обама отново се видя принуден да обяснява действията на разузнаването:

„Обществените настроения към работата на разузнаването се промениха. Трябва да се пригодим към новата обстановка. Уверявам ви, че периодично си задавам въпроса "Това ли е правилният начин?" Оставаме ли верни на своите ценности и принципите си за спазване на гражданските права”.

Сноудън е "Човек на годината" според Евронюз

Международният телевизионен канал Евронюз обяви днес бившия консултант на американските разузнавателни служби Едуард Сноудън за "Човек ...

Наскоро шеф на АНС обяви, че обмисля амнистия за Сноудън, ако той гарантира, че изтичането на секрети документи в медиите ще спре.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com