Байдън: Ако Иран е нарушил споразумението, ще действаме

3152
Байдън: Ако Иран е нарушил споразумението, ще действаме
Снимка: Getty Images/Guliver

Ако информацията за ракетните изпитания на Иран бъде потвърдена, САЩ ще предприемат действия. Това заяви американският вицепрезидент Джо Байдън, цитиран от AFP.

„Искам да повторя, тъй като знам, че има хора, които все още се съмняват, че в случай на нарушаване на (ядрената) сделка, ние ще действаме“, заяви Байдън в рамките на визитата си в Израел.

Байдън ще настоява Турция да се бори по-активно срещу ИД

Американският вицепрезидент Джо Байдън ще посети Турция на 23 януари, съобщи AP. "От Белия дом съобщиха, че Байдън ще се срещне с през...

Преди дни се появи информация, че Иран отново е тествал балистични ракети. Ракетите са били изстреляни от установки, разположени в различни части на страната.

Според агенция ИСНА тези изпитания целят да се демонстрира способността на Иран да отвръща срещу заплахи за суверенитета си. Редица западни държави, включително Турция и Израел, изразяват крайното си неодобрение от преговорите по сделката между Иран и Русия за доставка на руски зенитни комплекси С 300 за иранската армия. Поради тази причина в края на миналата година президентът Хасан Рухани е наредил на Министерството на отбраната да ускори разработването на национална програма за укрепване за противоракетната отбраната на страната.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com