Безпилотният хеликоптер Black Hawk показа как може да спасява хора (ВИДЕО)

2566
Безпилотният хеликоптер Black Hawk показа как може да спасява хора (ВИДЕО)
Снимка: Lockheed Martin

Sikorsky - една от дъщерните компании на Lockheed Martin, и Агенцията за проекти в областта на отбраната (DARPA) успешно демонстрираха за първи път пред армията на САЩ как безпилотен хеликоптер Black Hawk може безопасно и надеждно да изпълнява вътрешни и външни мисии за снабдяване на товари и за операции по спасяване.

Полетите са извършени на 12, 14 и 18 октомври като част от експеримента Project Convergence 2022 (PC22) на армията на САЩ. Те показват как съществуващи и бъдещи помощни хеликоптери биха могли един ден да изпълняват сложни мисии с намален екипаж или в автономен режим. Това ще даде на военните командири и авиатори по-голяма гъвкавост в това как и кога се използват самолетите и пилотите, особено при ограничена видимост или сложни ситуации, коментират от Lockheed Martin.

Sikorsky си партнира с DARPA за разработване на технология за автономност, която експоненциално ще подобри безопасността на полета и ефективността на ротационните самолети и самолетите с фиксирано крило. Системата за автономност на Sikorsky, известна като MATRIX™ технология, формира ядрото на проекта ALIAS на DARPA.

По време на PC22 Technology Gateway, екипът на Sikorsky и DARPA показа как хеликоптер Black Hawk без хора на борда може да достави голямо количество кръвен продукт невредим, като лети ниско и бързо над нивото на земята, използвайки терена, за да маскира своето трасе. Беше демонстрирано снабдяване на войската с външен товар и пренасочване по време на полет за евакуация на пострадал.

За да започнат летателните демонстрации, пилотите летяха и кацаха с хеликоптера Black Hawk, след което активираха системата MATRIX, за да осигурят пълен контрол на бордовия компютър. Когато пилотите излязоха, хеликоптерът самостоятелно завърши следните демонстрации на мисии:

- Дълготрайно медицинско снабдяване - самолетът Black Hawk прелетя 83 мили, зареден с 400 единици истинска и симулирана кръв – общо 226 кг. При достигане на 64 км от първоначалната си точка на излитане хеликоптерът се спусна в долина на 61 м над нивото на земята при скорост 100 възела;

- Доставка на товари и евакуация на пострадали (комбинирана мисия): Хеликоптерът излетя с външен товар от 1179 кг, прикрепен към 12-метрова подвеска, и летя със 100 възела за 30 минути към определена зона за кацане. По време на полета хеликоптерът беше пренасочен, симулирайки сценарий, при който заплахата трябва да бъде неутрализирана близо до основната площадка за кацане. Sikorsky демонстрира как наземен оператор със защитено радио и таблет може да поеме контрола над хеликоптера без екипаж, да му даде команда да освободи товара от прашката си и след това да кацне, за да евакуира пострадал от близко място. След като манекенът върху носилката беше закрепен в кабината, наземният оператор изстреля самолета. По време на обратния полет устройство за наблюдение на здравето BATDOK, интегрирано с комуникационната система на хеликоптера, предаде жизнените показатели на пациента в реално време на наземен медицински екип.

Демонстрациите на PC22 бяха вторият набор от безпилотни полети на Black Hawk тази година. Sikorsky и DARPA ще продължат да работят за прилагането на тази технология за военни операции, като поддръжка и операции на екипажа, логистика и медицинско снабдяване, евакуация на пострадали и граждански приложения като пожарогасене, карго и градска въздушна мобилност, съобщават от Sikorsky.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

47-годишна жена е първият евтанизиран човек в Перу

Закон в САЩ: Руски пари може да се харчат за Украйна, забрана за TikTok

Венецуела изгони хиляди от незаконна златна мина

Над 60 млрд. долара: Ново оръжие от САЩ за Украйна

Директорът на ФБР: TikTok е проблем за националната сигурност на САЩ

Републиканците за малко да сложат прът за новата военна помощ на САЩ за Украйна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com