X
 
 

Boeing реши да спре всички самолети от модела 737 MAX

880 0
photo of Boeing реши да спре всички самолети от модела 737 MAX
Снимка: Getty Images/Guliver
Нови доказателства от мястото на самолетната катастрофа в Етиопия, накараха Boeing да разпореди спиране на полетите с техния модел пътнически самолет 737 МАХ. Забраната се издава за всички 371 самолета от този тип, произведени до този момент, предаде БГНЕС.

Катастрофата в Етиопия отне живота на 157 души и дойде 5 месеца след друг фатален инцидент със 737 МАХ в Индонезия, при който загинаха 189. Федералната агенция на САЩ по безопасност на полетите обяви, че данните от самолета в Етиопия са много подобни от тези на самолета в Индонезия. От Boeing казаха, че са се консултирали с федералната агенция и Националното бюро по безопасност на транспорта и са решили да спрат самолетите си.

Американски пилоти са съобщавали за проблеми с Боинг 737 МАХ

Докато американските власти успяват да устоят на натиска да заземят Боинг 737 МАХ след последната смъртоносна катастрофа излязоха докла...

Съединените щати са поредната държава, която реши да спре полетите с пътническия самолет. Европейският съюз, Китай, Индия, Австралия и Канада вече го направиха - преди САЩ.

Пилоти в Съединените щати казват, че са имали проблеми със 737 МАХ. Самолетът бил нестабилен при излитане, като скоростта му на издигане се колебаела. Двама пилоти съобщили за проблеми с автоматичната система за предотвратяване на загуба на скорост поради прекалено голям ъгъл на атака. Системата е нова и се вгражда за пръв път в 737 МАХ. Предназначена е автоматично да намали ъгъла на атака, ако прецени, че има опасност от загуба на скорост и подемна сила.

Според пилотите, които се оплакали, системата ненужно наклонила носа на самолета и се наложило те да коригират ъгъла на атака.

След катастрофата в Индонезия, Boeing разпространи допълнителни инструкции как да се действа, ако данните от сензорите на системата за ъгъла на атака са грешни.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители