Борислав Цеков: Битката за честни избори в САЩ продължава

4676
Борислав Цеков: Битката за честни избори в САЩ продължава
Снимка: БГНЕС

Битката за честни избори в САЩ продължава. Въпреки мъртвешката хватка на дълбоката държава и нейните медийни глашатаи, не спират усилията на президента Тръмп и неговия екип за изваждане на истината за бруталните изборни измами на бял свят и за анулиране на фалшивите изборни резултати в Пенсилвания, Мичиган, Джорджия, Аризона, Невада и Уисконсин, пише юристът Борислав Цеков във Фейсбук.

Президентът Тръмп, негови съветници и представители на неправителствени организации, занимаващи се с честността на изборите, проведоха онлайн конференция в Zoom с 300 депутати от законодателните събрания на спорните щати. Представени бяха доказателствата за изборните измами, подменили резултатите във вреда на Тръмп.

Борислав Цеков: Байдън връща на власт старата клика на Обама и Хилъри

"Хората, които се посочват, че ще попълнят екипа на Джо Байдън, показват, че на власт се връща старата клика на Барак Обама и Хилъри Кл...

Настояването е щатските законодатели да обсъдят доказателствата, да десертифицират електорите на демократите или да поискат от председателстващия Сената на САЩ - вицепрезидентът Майк Пенс, да отложи с 12 дни съвместната сесия на Конгреса, насрочена сега за 6 януари.

Това отлагане би дало възможност на щатските законодатели да направят свои разследвания по представените доказателства и да се произнесат за закоността на електорите. И за двете опции има необходимите правни и конституционни основания. Предстои да видим дали в някое от тези щатски законодателни събрания ще проявят кураж и ще успеят да свикат извънредно заседание преди 6 януари, за да се произнесат.

В тази посока щатските законодатели са подложени от десетина дни на масиран натиск от техните избиратели - стотици хиляди телефонни обаждания и имейли, заляха офисите на щатските депутати-републиканци. Има огромна мобилизация на гражданите. Дали депутатите ще ги чуят?

Ако поне 3 щатски събрания: а) оттеглят сегашните електори, или б) сертифицират като конкурентни електори тези от Републиканската партия, възраженията в Конгреса, които ще правят конгресмените и водените от Тед Круз и Джош Хоули сенатори, ще имат и конституционна възможност да успеят.

При десертифициране, т.е. оттегляне на електори, ситуацията е ясна - съответният щат няма да участва в преброяването на гласовете, подадени в Избирателната колегия.

Тръмп: Рано е да се предавам

Действащият американски президент Доналд Тръмп обяви след признаването от републиканския лидер в Сената Мич Макконъл на победата на Джо...

При конкуренция между две групи електори - едната, сертифицирана от щатския губернатор, а другата от легислатурата, приоритет имат електорите, посочени от щатския парламент. Ако се стигне до такава хипотеза, разбира се ще има ожесточени спорове.

Ако щатските събрания не се намесят в оставащите дни до 6 януари (което е най-вероятния сценарий!), на съвместната сесия на Конгреса няма да има конкурентни електори. Тогава трябва да сме наясно, че възраженията в двете камари и последвалите ги дебати и гласувания, няма да имат правен ефект и няма да променят изборния резултат.

Но те ще имат три изключително важни политически ефекта: а) изборните измами ще бъдат официално дебатирани пред цялата нация, след като медиите на дълбоката държава ги цензурираха; б) политическата легитимност на Байдън ще бъде още по-дълбоко ерозирана и, в) ще бъде катализират гнева на половин Америка, която смята изборите за откраднати, което ще внесе хронична нестабилност в управлението на демократите.

Всичко това ще положи политическата основа за оставане на президента Тръмп на арената и евентуално негово участие (лично или чрез одобрен от него кандидат) в следващите президентски избори през 2024 г.

Припомням, че на 6 януари във Вашинтон ще се състои мащабен протестен митинг пред Капитолия с участието на Тръмп.

Китай поздрави Байдън с победата на изборите в САЩ

Китай поздрави новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън близо седмица, след като беше обявен за победител в американските избори, преда...

За интересуващите се от факти, документи и доказателства - на линка по-долу могат да се намерят систематизирани 1400 страници по темата, които бяха предоставени на щатските законодатели и на членовете на федералния Конгрес.

https://got-freedom.org/evidence/"

Още: Администрацията на Байдън - отрочета на непрозрачна консултантска компания

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

САЩ изтегля военните си от Нигер

Камарата на представителите на САЩ с важна стъпка за помощта за Израел и Украйна

Mъж се самозапали пред съда, който гледа делото срещу Доналд Тръмп

Демократите в САЩ спасиха законопроекта за Украйна и Израел от крайнодесни републиканци

Директорът на ЦРУ: Без нова помощ Украйна може да загуби войната още тази година

Конгресменка, родена в Украйна, поиска орязване на военната помощ за Киев

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка