Британски посланик в САЩ: Администрацията на Тръмп е неспособна и некомпетентна

5447
Британски посланик в САЩ: Администрацията на Тръмп е неспособна и некомпетентна
Снимка: Getty Images/Guliver

Посланикът на Обединеното кралство в Съединените щати определи президента Доналд Тръмп и неговата администрация като "неспособни" и "уникално неработещи" в дипломатически бележки, публикувани днес.

Според съобщенията посланикът Ким Дарък е казал, че президентството на Тръмп може да се "срине и изгори" и да "завърши с позор“.

Указ за намаляване цените на лекарствата в САЩ, ще издаде Тръмп

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп ще издаде указ за намаляване цените на лекарствата, пише БГНЕС. Той иска амери...

"Ние не вярваме, че тази администрация ще стане значително по-нормална, по-малко дисфункционална, по-малко непредсказуема, по-малко разклонена като фракция, по-малко дипломатично тромава и неспособна“, твърди Дарък в свое телеграфно съобщение, предаде БГНЕС.

В документа се казва, че най-обезсърчителните коментари на Дарък описват Тръмп при кралица Елизабет II по време на държавното му посещение във Великобритания миналия месец като "несигурен" и "некомпетентен".

Според съобщенията той пише, че "злонравният конфликт и хаос" в Белия дом, широко разпространен в САЩ, но отхвърлен от Тръмп като "фалшиви новини", е "в по-голямата си част истина".

Дарък е един от най-опитните британски дипломати, чийто доклади от Вашингтон стартират от януари 2016 г., преди Тръмп да спечели надпреварата.

„Сандей Мейл“ заяви, че бележките, които вероятно са изтекли от някой в държавната служба на Великобритания, обхващат период, започващ от 2017 година.

Тръмп се размечта за скорошна колонизация на Марс

Американският президент Доналд Тръмп обеща, че американците скоро ще поставят своя флаг на Марс, предаде БГНЕС. Тръмп заяви и, че амери...

В едно от най-новите съобщения, изпратени на 22 юни, Дарък разкритикува раздутата външна политика на Тръмп към Иран, която предизвиква страхове в световните столици от военен конфликт, като "непоследователна" и "хаотична".

Той твърди, че отмяната на ракетен удар срещу иранския режим, след като американски дрон бе свален, не е защото Тръмп е рискувал да убие 150 иранци.

"По-вероятно е той да е притеснен за това как ще изглежда това по отношение на обещанията му в кампанията през 2016 г. в светлината на изборите през 2020 г.", твърди Дарък, позовавайки се на следващите президентски избори.

Британското външно министерство не оспори верността на бележките.

"Британската общественост би очаквала нашите посланици да предоставят на министрите честна, безкомпромисна оценка на политиката в тяхната страна," каза говорителка от министерството. "Техните възгледи не отразяват непременно мненията на министрите или на правителството", добави тя, като отбеляза: "Ние им плащаме, за да бъдат откровени."

Парадът на Тръмп за 4 юли ще струва доста скъпо на американците

Службата на Националните паркове в САЩ ще "отклони" почти 2,5 милиона долара, за да финансира парада за Деня на независимостта във Ваши...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Две жени са открити мъртви, а дете е отвлечено във Вашингтон: Полицията издирва бивш полицай

CNN: Оръжията от САЩ са близо до Украйна, ще пристигнат светкавично

Йоко Оно с медал за изключителен принос към американската култура

Австралийският премиер нарече Илон Мъск „арогантен милиардер“

"Купуването на мълчание е изборна измама": Прокуратурата с удар срещу Тръмп

ООН: Азия с най-много щети от климатичните промени

Антъни Блинкен: САЩ не прилагат двойни стандарти за правата на човека в Израел

Байдън: Военната помощ ще пристигне бързо

Тръмп отиде в съда за процеса "пари за мълчание"

Увеличават се случаите на заразени от урина на плъхове в Ню Йорк

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка