X
 
 

Бърни Сандърс е милионер - има ли право да се пише за защитник на бедните?

1243 0
photo of Бърни Сандърс е милионер - има ли право да се пише за защитник на бедните?
Снимка: Getty Images/Guliver
Социалистът и известен като защитник на бедните в САЩ Бърни Сандърс се оказа милионер, пише БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Сенаторът, който често атакува "милионерите и милиардерите" и ги обвинява за несправедливостта в обществото, забогатял значително след издаването на последните му книги. Доходите на Сандърс са стигнали 1,06 милиона долара през 2016 г. и 1,13 милиона през 2017 г. По-голямата част от сумата са пари, спечелени от книгите му "Нашата революция" и "Къде отиваме оттук нататък".

Бърни Сандърс се кандидатира за президент на САЩ

Сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс обяви във вторник, че ще се кандидатира за президент на САЩ, започвайки втората си кампания за Белия...

Бърни Сандърс беше притискан да публикува данъчните си декларации, които според критиците му разкриват популистката същност на посланията му. Сандърс често заема позицията на "малкия човек" срещу богатите и влиятелните в обществото, но доброто му материално състояние повдига въпроса дали има правото да говори от името на бедните.

Публикуването на данъчните декларации на Бърни Сандърс и други кандидати за президентския пост през 2020 година засили натиска върху президента Доналд Тръмп да покаже своите. Тръмп отново се оправда, че не може да публикува данъчните си декларации, защото се извършва одит на удръжките, които му е направила държавата. Данъчната служба на САЩ обяви, обаче, че няма пречка частно лице или компания, която е проверявана, да публикува данъчните си декларации.

По време на предишната президентска кампания Доналд Тръмп наруши неписаното правило кандидатите за Белия дом да публикуват данъчните си декларации и така и не го стори.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 3 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално