Частните острови на най-големите милиардери - в челото пак е Бил Гейтс (ВИДЕО)

8302
Частните острови на най-големите милиардери - в челото пак е Бил Гейтс (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Представете си се на красив остров. Можете да усетите неописуемия морски бриз на лицето си и да чуете звуците на природата. Да, островите все още се считат за символ на лукса, въпреки факта, че цените на някои острови са доста достъпни за човек от средната класа, твърди портала "ЯндексЗен", цитиран от БГНЕС.

Тъй като частните острови за продажба са с малки размери и имат различни местоположения и други отличителни черти, началната цена може да ви изненада със своята скромност.

Но не всички милиардери се задоволяват с посредствеността (въпреки че със сигурност има например Уорън Бъфет). Те искат да имат нещо изключително, може би дори изключително скъпо.

Някои може да се чудят защо човек се интересува от закупуването на остров. Отговор: "Защо не?" Много заможни хора колекционират автомобили - модерни или ретро, други се занимават с изкуство или часовници. Но мисълта за притежание на остров носи усещане за лукс и независимост.

Някои обаче могат да кажат, че собствеността на острова е на последно място след закупуването на луксозни автомобили, яхти, къщи, самолети. Островът, особено разположен на екзотично място, дава на собствениците си комфортен престой и недостъпност.

Не е изненадващо, че милионерите са изкушени от идеята да притежават острови. Някои от тях обаче не се спират само на един. Сред тези, които са големи фенове на луксозните острови, включително тези, които ги притежават, са Ричард Брансън, Дейвид Копърфийлд, Селин Дион, Джони Деп и други.

Според различни проучвания американските, канадските и британските купувачи представляват до 80% от пазара на частни острови. Падащите цени на пазара правят покупката на острова по-достъпна за повече хора.

Анализаторите обаче подчертават, че в случай на престижни покупки основната роля играят три основни неща: егоизъм, екстравагантност и индивидуалност. Освен това неприкосновеността на личния живот и сигурността влияят на цената на острова, тъй като много хора, които искат да го купят, искат да се предпазят от досадния свят.

Пазаруването се прави, за да се чувстват в безопасност, независимо дали купувачите са решили просто да променят начина си на живот или са решили да развият курорти.

По-долу можете да разберете за някои от най-скъпите частни острови, съществували някога. Така че седнете, насладете се и може би ще се изкушите да си купите един остров за себе си. Хубаво е вашите желания да съвпадат с възможностите ви!

Остров Гранд Боуг Кей на Бил Гейтс

Бил Гейтс е един от супербогаташите, които жадуват за частни острови. Той притежава Гранд Боуг Кей в Република Белиз. Твърди се, че го е купил за колосалните 56 милиона долара. Това не е толкова изненадващо, тъй като парите със сигурност не са проблем за Бил Гейтс. Островът се е разраснал и включва колекцията му от луксозни недвижими имоти - имоти, които привличат вниманието на посетителите, дори и да са други милиардери.

Без съмнение цената на това, което може да предложи остров Гранд Боуг Кей в Белиз, не е твърде висока за такива заможни хора. Той предлага много неща, като изключителни плажове, променящи се водни цветове, фантастична красота и богато разнообразие от морски живот.

Остров Ланай на Лари Елисън

Въпреки че този текст е за частни острови, ние не можем спокойно да изгладим скорошната покупка на Ланай, Хавай, от Лари Елисън.

Лари Елисън е безспорно известен не само с богатството си, но и със склонността си към екстравагантни покупки и инвестиции, без да говорим за това, че похарчи 200 милиона долара за строителството на комплекс с японска тематика в Силициевата долина в Калифорния.

През юни 2012 г. Лари Елисън купи хавайския остров Ланай, но не изцяло, а цели 98%. Според съобщенията, той е купил дял за повече за 500 милиона долара, като някои дори твърдят, че Елисън е платил до 600 милиона долара.

Най-опасното място на земята - ето го!

Разположен на брега на Сао Пауло, Иля де Кеймада Гранде е известен като Островът на кобрата, най-опасното място в света, забранено за х...

Когато става въпрос за такива огромни суми, кой се интересува от такива незначителни подробности? Както подчерта Крис Кролоу, главен изпълнителен директор на „Private Islands Inc“. голямата сума може да е вярна, тъй като подробностите за ценовата информация, особено за такива скъпи продажби, обикновено не се разкриват. Той отбеляза, "Ланай наистина не се вписва в категорията на островите, които се търгуват редовно", добавяйки: "Този вид покупка е изключително рядка и е може би най-скъпият продаван някога остров".

Ланай, който се простира на около 140 квадратни мили, е закупен от Лари Елисън от Дейвид Мърдок. Островът обаче не е изцяло собственост на Лари Елисън и достатъчно интересно е, че е обитаван. Но Лари Елисън вероятно знаеше какво прави и жителите на острова не бяха пречка за него. Смята се, че на острова живеят приблизително 3200 жители. Освен тов,а Ланай е дом на два ваканционни курорта и две голф игрища, да не говорим за жилищни и търговски сгради. Останалите 2% от акциите на острова са собственост на физически лица и местни власти.

Докато плановете за използването на острова тепърва трябваше да бъдат разкрити по време на покупката, мнозина очакваха Лари Елисън да направи нещо невероятно и неоспоримо екстравагантно, тъй като той е известен като голям визионер. Много от онези, които го познават, вярват, че той няма да се тревожи за това какво ще си помислят хавайците. Той просто ще отиде за това, което иска и още повече, тъй като е собственик на най-скъпия остров или поне човекът, който е платил най-много за острова.

Днес вече е известно, че Лари Елисън е изградил мрежа от хидропонни оранжерии на острова за отглеждане на плодове и зеленчуци.

Остров Некер на Ричард Брансън

Искате ли остров? В Турция се продават два (СНИМКИ)

Острови край югозападната провинция Мугла и западната Балъкесир са пуснати за продажба онлайн, съобщава "Sabah". Остров край Мюмарис в ...

Сър Ричард Брансън не се отличава особено от Лари Елисън, тъй като също е смятан за екстравагантен милионер. Не е изненадващо, че също е горд собственик на три острова, два от които се намират на Британските Вирджински острови и един близо до Австралия. Несъмнено, Ричард Брансън може да стане известен със своя остров Некер, който се смята за втория най-скъп остров веднага след Ланай на Лари Елисън.

Остров Некер е закупен от Ричард Брансън за приблизително 180 000 британски лири, което е повече от 300 000 долара, през 1978 г. и сега се оценява на над 100 милиона долара. Но не си мислете, че този остров просто се използва като негов частен Ермитаж, тъй като той превърна острова в луксозно отстъпление само 6 години след покупката. Ричард Брансън е направил добър бизнес със собствеността си, тъй като наемането на целия остров струва над 50 000 долара на вечер.

Разбира се, не са много четящите, които могат да си купят остров в момента. Но защо да не използваме тези милиардерски истории като мотивация? В крайна сметка, всички тези хора някога не са били толкова богати и известни. Те намерят своя път в живота и успяват да се придвижат здраво към целта си.

Целенасочеността днес, заедно с постоянното самоусъвършенстване, могат да доведат до резултат, който ще ви позволи да си купите свой собствен остров!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Аржентина обяви, че иска да се присъедини към НАТО като глобален партньор

Който гласува помощ за Киев, да стане част от украинската армия: Идея на крайнодясна конгресменка

Сенатът на САЩ отхвърли републиканските искове за импийчмънт на вътрешния министър

Microsoft засече руски опити за влияние на предстоящите избори в САЩ

Пример за учебник по политическо лицемерие: Протежето на Тръмп в Конгреса се сети за Украйна (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com