X
 
 

Джордж Мартин доволен, че „Игра на тронове“ приключи, изтъкна и причината

2192 0
photo of Джордж Мартин доволен, че  „Игра на тронове“ приключи, изтъкна и причината
Снимка: HBO
Джордж Р. Р. Мартин е доволен, че сериалът „Игра на тронове“ е приключил, тъй като сега може да се фокусира върху писането на книги и приключването на поредицата „Песен за огън и лед“, съобщава „Контакт мюзик", цитиран от БГНЕС. 

Хитовата сага на HBO, която приключи след осем сезона по-рано тази година, е базирана върху романите на 70-годишния американски писател. Но макар сценаристите да взеха голяма част от написаното, в един момент сюжетът им се отклони от авторовия текст.

Рекорд: "Игра на тронове" грабна цели 32 номинации за "Еми"

"Игра на тронове" постигна нов рекорд. Поредицата на НBO, чийто последен сезон беше излъчен тази година, грабна цели 32 номинации за на...

В момента Джордж Р. Р. Мартин работи по шестата и предпоследна книга от поредицата „Ветровете на зимата“, и трябва да започне да пише седмата – „Мечта за пролет“. По думите сега, когато сериалът е приключил, той не чувства толкова голям натиск да приключи, което го е направило по-продуктивен.

„Имаше известен период – може би няколко години, през които можех да завърша книгата, можех да остана в шоуто за още няколко години, но стресът беше огромен. Не мисля, че това беше добре за мен, защото единственото нещо, което можеше да ме вдъхнови, всъщност ме забави страшно много“, заяви писателят.

„Всеки ден сядах да пиша и дори, когато имах добър ден – а добър ден за мен е написването на три или четири страници – се чувствах ужасно, защото си мислех „Боже мой, трябва да завърша книгата. Написал съм само четири страници, когато всъщност трябваше да напиша 40“.

По думите на Мартин приключването на сериала е било доста „освобождаващо“. Според него края на телевизионната сага, който получи доста смесени реакции от фенове, някои от които не особено ласкателни, няма нищо общо с неговото виждане за края на книгите. Авторът беше категоричен, че макар шоуто да е базирано на работата му – двете неща „са съвсем различни“.

С бели бродници, но без дракони в предисторията на „Играта на тронове“

Писателят Джордж Мартин разкри подробности от снимащата се в момента продукция за предисторията на събитията в „Игра на тронове&l...

„Шоуто и книгите ми са близки, свързани са, но са две съвсем различни неща. Близостта им не променя нищо“.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители