Арестуваха Доналд Тръмп в Ню Йорк (ВИДЕО)

3958
Арестуваха Доналд Тръмп в Ню Йорк (ВИДЕО)
Снимка: Getty images

Доналд Тръмп е задържан от полицията преди предявяването на обвинението срещу него, съобщи CNN. Това се е случило при пристигането му в районната прокуратура в Манхатън. Така Тръмп официално стана първият президент, срещу когото са повдигнати наказателни обвинения.

Минути преди да пристигне, Доналд Тръмп отправи послание в профила си в неговата социална мрежа Truth Social. "Насочвам се към Долен Манхатън, Съдебната палата. Изглежда толкова сюрреалистично - УАУ, ще ме арестуват. Не мога да повярвам, че това се случва в Америка. Да направим Америка отново велика!“, написа бившият президент.

Без камери и с ограничено медийно присъствие на делото срещу Тръмп

По време на делото срещу бившия американски президент Доналд Тръмп няма да бъдат допуснати телевизионни камери в съдебната зала, постан...

Очаква се обвинителният акт да бъде оповестен по-късно, като по този начин ще станат ясни и първите публични подробности за конкретните обвинения. Тръмп ще бъде изправен пред повече от 30 обвинения, свързани с бизнес измами, като част от разследването за плащане на подкуп на актриса от филм за възрастни през 2016 г.

Правният екип на Тръмп заяви, че той ще пледира невинен и ще оспори обвиненията. Бившият президент, който обеща да обяви кандидатурата си за държавен глава през 2024 г., трябва да отлети обратно за Флорида след обвинението и да говори тази вечер в Мар-а-Лаго. 

Тръмп лети до Ню Йорк, за да му повдигнат обвинение

Доналд Тръмп отпътува от Флорида за Ню Йорк, където ще се предаде на местния съд. Предстои той да бъде официално обвинен за това, че е ...

Конкретните обвинения ще бъдат разкрити по време на изслушването, което предстои. Основата обаче е разследването за платените 130 000 долара на порноактрисата Сторми Даниълс броени дни преди изборната победа на Тръмп през 2016 година. Да плати на Даниелс да си мълчи, че е правила секс с него не е престъпление за Тръмп. Престъплението, което трябва да бъде доказано в съда, се състои в това, че фактурите били фалшифицирани от организацията на Тръмп за президентската кампания, за да се заличи истинската причина за плащането.

Плащането е извършено от адвоката на Тръмп Майкъл Коен, който междувременно се обърна срещу бившия си шеф, като потвърди, че е уредил плащането на Даниълс в замяна на нейното мълчание за секс, който по думите ѝ е имала с Тръмп през 2006 г. По-късно е получил за компенсация 420 000 долара, които включвали бонус за услугата, както и държавните такси. Правни експерти предполагат, че след като не е отчетено правилно, плащането подлежи на обвинения във фалшифициране на бизнес документи, които могат да бъдат квалифицирани като престъпления, щом целта е била да се прикрие нарушение на финансирането на кампанията.

Случаят с Даниълс е само едно от няколкото разследвания, които заплашват Тръмп. Независим прокурор проучва всяка потенциална роля на Тръмп в бунтовете на 6 януари 2021 г. в Капитолия на САЩ, както и работата му с класифицирани документи и съхраняването им след напускането на Белия дом. В щата Джорджия Тръмп е разследван за оказване на натиск върху длъжностни лица да отменят победата на Джо Байдън там през 2020 г. - включително записан телефонен разговор, в който той моли държавния секретар да "намери" достатъчно гласове, за да обърне резултата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Само за 12 секунди: Арестуваха братя от САЩ за кражба на 25 милиона долара в крипто

Ясно е кога ще е първият дебат между Байдън и Тръмп

TikTok измамници се възползват от хора, които искат да отслабнат

Байдън осъди нападението срещу Фицо

Очаквано: Инфлацията в САЩ се забави през април

САЩ с нов голям пакет за Киев, американско оръжие ще може да поразява Русия

Блинкен обеща 10-годишни гаранции за Украйна и "безпроблемно" влизане в НАТО (ВИДЕО)

При рулиране: Самолетът на Тръмп катастрофира

Автобусна катастрофа в Перу, десетки са загинали

Байдън пусна снаряди и бронирана техника за Израел

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com