Доналд Тръмп не може да плати гаранция от 464 млн. долара

5212
Доналд Тръмп не може да плати гаранция от 464 млн. долара
Снимка: Getty Images

Адвокатите на Доналд Тръмп признаха, че републиканецът не разполага с парични средства, за да обжалва глоба от 464 млн. долара за измама с цел раздуване на богатството му. Това изправя бившия президент пред конфискация на активите, което е унизителен удар по грижливо изграждания му имидж на магнат, предаде АФП.

Още: Тръмп заблуждава за Украйна с меден език: Зеленски е най-добрият търговец (ВИДЕО)

Тръмп възнамерява да оспори решението, наложено от граждански съд в Ню Йорк през февруари, което ще наложи автоматично спиране на изпълнението. Но той първо трябва да внесе парите в сметка, управлявана от апелативния съд, или да внесе гаранция в пълен размер, а 30 застрахователи са отхвърлили молбите му за съдействие, заявиха адвокатите му.

Недостигът на парични средства повишава възможността щатът Ню Йорк да започне да конфискува имуществото на бившия президент още на 25 март, освен ако съдът, известен като Първо отделение на Апелативния отдел, не се съгласи на отсрочка. "Ответниците се сблъскаха с трудности, които се оказаха непреодолими, за да получат гаранция за обжалване за цялата сума от 464 млн. долара", заяви главният съветник на Trump Organization Алън Гартън в жалба до съда, цитиран от БГНЕС.

Проблемите на Тръмп с правосъдието

Миналия месец съдия Артър Енгорон постанови, че Тръмп и неговата компания незаконно са раздували богатството си и са манипулирали стойността на имотите, за да получат изгодни банкови заеми или застрахователни условия. Съдията нареди на Тръмп да плати 355 млн. долара плюс лихви, а на синовете му Ерик и Дон-младши бе наредено да предадат по над 4 млн. долара.

По-рано този месец републиканският кандидат успя да плати отделна гаранция за 91,6 млн. долара, тъй като обжалва присъда за сексуално посегателство и клевета по дело, заведено от нюйоркската писателка Е. Жан Карол.

Още: Тръмп: Изборите през ноември са най-важната дата в историята на САЩ

Адвокатите му обаче заявиха, че всички водещи доставчици на облигации имат вътрешни правила, които им пречат да приемат недвижими имоти като обезпечение по дело за измама, и много от тях няма да надхвърлят лимити от 100 млн. долара.

Това оставя на Тръмп единствената възможност да обезпечи 120% от облигацията в пари и парични еквиваленти на обща стойност 557,5 млн. долара, включително такси и лихви.

Още: Байдън: Тръмп е психически негоден да бъде президент

През април 2023 г. Тръмп свидетелства в показанията си по същото дело, че разполага със "значително над 400 млн. в брой", но дотогава той вече си беше изградил репутация на преувеличаващ богатството си човек. Той е поискал от апелативния съд да отложи крайния срок за внасяне на гаранцията, докато не бъде разгледана жалбата му, с аргумента, че имотната му империя струва много повече от сумата, която дължи.

Още: Финансовият министър на Тръмп се готви да купи TikTok

Поискал е също така да му бъде разрешено да внесе гаранция в по-малък размер, но главният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс се е противопоставила с аргумента, че той "ще се опита да избегне изпълнението на решението или да затрудни изпълнението".

Дори и с гаранция Тръмп ще продължи да плаща огромни лихви по време на това, което може да се окаже дългогодишно обжалване, освен ако не внесе цялата глоба в управлявана от съда сметка.

Още: Майк Пенс: Няма да подкрепя Тръмп на предстоящите избори

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка