X
 
 

Държавният секретар на САЩ благодари на Мексико за мерките срещу мигрантите

843 0
photo of Държавният секретар на САЩ благодари на Мексико за мерките срещу мигрантите
Снимка: Getty Images/Guliver
САЩ съобщиха за намаляване на броя на нелегалните имигранти благодарение на усилията на Мексико. Това стана след срещата между американския държавен секретар Майк Помпео и мексиканския външен министър Марсел Ебрард, предаде БГНЕС.

"Държавният секретар Помпео благодари на министър Ебрард за мерките, които Мексико предприе в областта на имиграцията. Първоначалните индикатори показват, че това води до намаляване на притока на нелегални мигранти, пристигащи през южната граница на САЩ", се казва в съобщение на Държавния департамент.

Мигранти атакуваха границата на САЩ

Новото правило, което влезе в сила по-рано тази седмица, има за цел да ограничи притока на мигранти, търсещи убежище, които пресичат ам...

По-рано Вашингтон и Мексико постигнаха споразумение за укрепване на границата. Мексико пое ангажимент да изпрати на границата до 6000 военни от Националната гвардия. Американският президент Доналд Тръмп заплаши Мексико с търговски мита до 25%, ако страната не вземе съответните мерки.

В САЩ мнозинството политици са съгласни, че ситуацията на американско-мексиканската граница е кризисна. Между републиканци и демократи вървят яростни спорове за това как да бъде решен този проблем.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители