Facebook не е изключение: Кои известни компании също промениха своите имена?

1655
Facebook не е изключение: Кои известни компании също промениха своите имена?
Снимка: Getty Images

Facebook приключи проблемната си седмица със съобщение - Facebook Inc., собственик на социалната мрежа, както и на Instagram, WhatsApp и други приложения, променя името си на Meta Platforms. Както заяви главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг в своя блог, съществуващата марка "не може да представи всичко, което правим днес, да не говорим за бъдещето", и трябва да се промени.

Докато се подготвяме за тази промяна, ето един поглед към други компании, претърпели ребрандиране в близкото минало. Обзорът прави „Firstpost“.

Google стана Alphabet

През 2015 г. най-голямата интернет търсачка в света, чиято стойност по това време надхвърляше 400 млрд. долара, обяви, че променя името си на Alphabet - технологичен конгломерат. Лари Пейдж, бившият главен изпълнителен директор, обяснявайки този ход, заяви: "Alphabet е най-вече съвкупност от компании." Той обясни още, че новата структура ще помогне на компанията да подобри "прозрачността и надзора" на своите действия.

Dunkin Donuts вече е само Dunkin'

Зукърбърг: Онези, които атакуват Facebook, рисуват фалшива картина

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг заяви, че последните обвинения срещу гиганта на социалните медии са опит да с...

В Съединените щати Dunkin' Donuts е институция от 1950 г. насам. През септември 2018 г. обаче американската компания премахна "Donuts" от името и логото си. Главният изпълнителен директор на Dunkin' Brands заяви, че промяната в хранителните навици е довела до промяната. За тези, които се чудят дали компанията все още предлага понички - да, те са в менюто и веригата продава милиарди от тях всяка година.

Burbn стана Instagram

Първоначално основателите на Instagram Кевин Систром и Майк Кригер нарекоха приложението за споделяне на снимки Burbn с акцент върху споделянето на местоположението, печеленето на точки по време на чекиране и споделянето на снимки след събития за потребителите на iPhone. Приложението обаче се провали поради няколко сложни функции. След това то беше коригирано и накрая се прероди като Instagram с акцент върху аспекта на споделянето на снимки.

Odeo се превърна в Twitter

Историята разказва, че бившият служител на Google Еван Уилямс имал стартъп, наречен Odeo. Това трябвало да бъде платформа за подкастинг. Еван помолил приятеля си, друг бивш гугълски служител на име Биз Стоун, да се присъедини към него.

Facebook: Представя се изкривена картина на нашата компания

Ръководството на американската компания Facebook смята, че има координиран опит за оклеветяването ѝ. Това заяви вчера главният изпълнит...

Когато Apple стартира iTunes и направи платформата за подкастинг на Odeo неуместна, Еван, Биз и един служител на Odeo на име Джак Дорси решили да създадат нещо, наречено Twitter. И на 21 март 2006 г. Дорси изпраща първия туит, който гласи: "Just setting up my twttr".

Relentless се трансформира в Amazon

Знаете ли, че когато напишете "www.relentless.com,", това ви препраща към уебсайта на Amazon? Това е така, защото Безос първоначално е мислел да нарече своята онлайн компания Relentless. Той все още притежава името на домейна, което пренасочва към неговия гигант в електронната търговия.

AuctionWeb стана eBay

Днес eBay улеснява продажбите от потребители към потребители и от бизнеси към потребители чрез своя уебсайт. Той е основан през 1995 г. от Пиер Омидиар и първоначално се нарича AuctionWeb. През септември 1997 г. компанията е прекръстена на eBay по името на Echo Bay Technology Group, консултантската фирма на Омидиар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

САЩ и Мексико с общи мерки срещу миграцията

Вашингтон обвини израелски отряди в груби нарушения на правата на човека

Акула нападна и рани тежко британец на Карибите

Торнадо в САЩ уби четирима души, сред които и бебе (ВИДЕО)

Мъск: Държавите се свиват

Арест за трима венецуелски опозиционни активисти след предизборен митинг

Белият дом с призив за "мирни" протести в университетските кампуси

Ключова визита: Илон Мъск води преговори с лидера на Китай (ВИДЕО)

Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com