Хилари Клинтън обяви Русия за заплаха за САЩ

12418
Хилари Клинтън обяви Русия за заплаха за САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver

Бившият държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън, която обяви плановете си да се кандидатира за президент на САЩ, смята, че Русия е сред държавите, които представляват заплаха за страната й. Бившият държавен секретар на САЩ заяви това в Ню Йорк, в реч, с която официално откри предизборната си кампания, предаде БГНЕС.

Говорейки за САЩ, тя каза: "Няма друга страна в света, която да разполага с по-добри възможности за просперитет в XXI век, никоя друга страна не е по-добре подготвена да противодейства на традиционните заплахи от страни като Русия, Северна Корея и Иран, както и да се справи с подема на нови държави като Китай."

По нейно мнение, САЩ имат най-големи възможности за противодействие на заплахата от разпространението на заразни болести, хакерски атаки и терористичната групировка "Ислямска държава". Като цяло, в речта си, тя отдели най-голямо внимание на вътрешните социални и икономически проблеми.

Съпругата на бившия американски президент Бил Клинтън, която преди това беше сенатор от Ню Йорк и държавен секретар в администрацията на президента Барак Обама, на 12 април заяви намерението си да участва в президентските избори през 2016 година.

Това е вторият й опит да се бори за Белия дом. През 2008 г. Хилъри Клинтън отстъпи на Барак Обама в надпреварата за номинацията на кандидата от Демократическата партия, но сега се смята за фаворит сред потенциалните претенденти. Това се потвърждава от резултатите от проучвания на общественото мнение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com