Хилъри Клинтън ще решава догодина дали да се кандидатира за президент

23995
Хилъри Клинтън ще решава догодина дали да се кандидатира за президент
Снимка: Getty Images / Guliver

Бившият държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън заяви, че ще реши дали ще участва в следващите президентски избори след 1 януари 2015.

"Решението за това дали да се боря или не (за поста държавен глава - бел.ред.) вероятно ще взема след 1 януари следващата година", заяви бившата първа дама, цитирана от Ройтерс.

Хилари Клинтън няма да се кандидатира за президент на САЩ

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън заяви снощи, че изключва вероятността да се кандидатира в президентските избори през ...

Клинтън, която се бори с Барак Обама за Белия дом през 2008 г., се смята за един от най-вероятните кандидати на Демократическата партия в президентските избори през 2016. След като напусна поста на държавен секретар в началото на 2013 г. съпругата на президента Бил Клинтън се занимава с платени лекции в различни страни.

Голям шанс да бъде номиниран като кандидат на Демократическата партия също е и вицепрезидентът Джоузеф Байдън, информира БГНЕС.

Най-вероятните кандидати на Републиканската партия в изборите през 2016 г са бившият губернатор на Флорида Джеб Буш - брат на бившия президент Джордж Буш- младши, губернаторът на Тексас Рик Пери, сенаторите Ранд Пол, Марко Рубио и Тед Круз, бившият губернатор на Арканзас Майк Хъкаби конгресменът Пол Райън и губернаторът на Ню Джърси Крис Кристи.

Хилари Клинтън фаворит на демократите за президент през 2016 г.

Хилари Клинтън смазва потенциалните си конкуренти за кандидат на Демократическата партия за президентските избори през 2016 г., докат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com