X
 
 

ИД пое отговорност за смъртоносното нападение в Торонто

589 0
ИД пое отговорност за смъртоносното нападение в Торонто
ИД пое отговорността за стрелбата през уикенда, при която загинаха двама души в канадския град Торонто.

"Нападателят е извършил атаката в съответствие с мисията за нападение на граждани от страните на коалицията", които се борят с ИД в Сирия и Ирак от 2014 г. насам, заяви групировката в своята агенция „Амак“, цитирана от БГНЕС.

Убиха дясната ръка на лидера на Ислямска държава

Бойци от иракската армия са убили най-близкия съратник на предводителя на „Ислямска държава“ (ИД) Абу Бакр ал-Багдади в рай...

Файсал Хюсеин, на 29 г., уби 18-годишна жена и 10-годишно момиче при стрелбата в Торонто в неделя вечерта. Той беше открит мъртъв близо до мястото на нападението след размяна на стрелба с полицията. При събитията в оживения квартал „Грийктаун“ в Торонто около 10:00 ч. в неделя бяха ранени също 13 души на възраст между 10 и 59 години, съобщиха официални лица.

Семейството на Хюсеин, в изявление пред „CBC News“ осъди "ужасните му действия" и заяви, че той страда от психични проблеми. Според тях младежът се бори с "тежки предизвикателства, свързани с психичното му здраве“, като е страдал от психоза и депресия през целия си живот.

Видеозаписите, публикувани от канадските медии, показаха Хюсеин, който облечен в черно, ходейки по тротоара, изведнъж изважда пистолет и стреля в близкия ресторант.

Кметът на Торонто Джон Тори коментира стрелбата като "доказателство за проблем с оръжията" в града.

В личните вещи на терориста от Франция са намерени записки за "Ислямска държава"

Записки, в които се споменава терористичната групировка „Ислямска държава“, са намерени от следователите сред личните вещи ...

Джихадистката групировка през последните години пое отговорност за редица смъртоносни атаки на Запад.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители