X
 
 

Жена стана временен президент на Боливия

679 0
Жена стана временен президент на Боливия
Снимка: Getty Images/Guliver
Сенатор Янине Анес стана временният президент на Боливия, след като досегашният Ево Моралес беше принуден да се оттегли и да избяга в Мексико - заради протестите в страната с обвинение към Моралес, че е нагласил последните президентски избори, за да спечели и отказа на армията и полицията да го подкрепят.

Бившият президент на Боливия Ево Моралес осъди това, което той нарече "най-скучния и най-коварния преврат в историята", след като заместник-председателят на Сената се обяви за нов временен президент на страната съобщи АФП, цитирана от БГНЕС. В Twitter Моралес нарече Анес "сенатор на десния монстър" и заяви, че "се е обявила ... за временен президент без законодателен кворум, заобиколена от група съучастници."

Ево Моралес отпътува за Мексико, в Лас Пас де факто има военно положение

Слезлият от президентския пост Ево Моралес е напуснал Боливия. Той получи политическо убежище в Мексико. Бившият президент се е качил ...

Междувременно официално беше съобщено, че в протестите срещу Моралес са загинали 7 души. Данните изнесе главният прокурор на страната Хуан Ланчипа. Четири от тези жертви са били простреляни, каза Ланчипа.

Същевременно САЩ предупредиха гражданите си да не пътуват до Боливия поради "граждански вълнения". Вашингтон ограничи дипломатическото си присъствие в страната поради вълнения, последвали неотдавнашните оспорвани избори.

"Не пътувайте до Боливия поради граждански вълнения", заяви Държавният департамент и добави, че е разпоредил на членовете на семейството на дипломатите си да напуснат страната и е разрешено "заминаването на служители на правителството на САЩ, които не са извънредни, поради продължаваща политическа нестабилност в Боливия".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално