Кандидат за губернатор в САЩ предизвика абсурден сексистки скандал

2448
Кандидат за губернатор в САЩ предизвика абсурден сексистки скандал
Снимка: БГНЕС

Кандидат за губернатор на американския щат Мисисипи отказа да бъде интервюиран от жена-репортер, освен ако тя не доведе със себе си колега от мъжки пол, предаде БГНЕС.

40-годишната журналистка Ларисън Кембъл твърди, че е поискала да придружи за интервю републиканеца Робърт Фостър на 15-часово пътуване в рамките на кампанията му, но ѝ е било отказано заради пола ѝ. Фостър обясни, че е действал от предпазливост и не иска да повдига съмнения относно брака си. "Това е моят автобус, а в моя автобус спазваме моите моите правила", заяви кандидатът пред CNN.

Да си феминистка в света на Харви Уейнстейн

Попаднах в Холивуд през 1986 година. Като едно странно 11-годишно дете от еврейски произход с голям нос и много слаба. Тогава нямахме ...

36-годишният кандидат за губернатор посочил своята религия и пояснил, че е дал обет на жена си да не остава сам с човек от противоположния пол. Той цитира покойния християнски евангелист Били Греъм, който казва, че няма да прекарва време сам с жена, която не е негова съпруга, както и вицепрезидента Майк Пенс, който преди години заяви, че не се храни сам с жена, различна от неговата съпруга.

Робърт Фостър допълни, че след зараждането на движението #MeToo "мъжете са подложени на атака през цялото време". "Няма да позволя да бъда поставен в ситуация с която и да е жена, заради която тя може да отправи обвинение срещу мен, без някой друг да присъства", каза той.

Ларисън Кембъл, която е интервюирала многократно Фостър, нарича решението му сексистко. Тя твърди, че ако се очаква да бъдат спазвани неговите правила в автобуса му, то тогава той трябва да ѝ предостави придружител. Кандидатът обаче отговори, че персоналът на кампанията му е твърде малоброен, за да може да осигури придружител на журналистката.

"Това, което казвате, е, че една жена е сексуален обект на първо място и репортер на второ място", е отговорила Кембъл и попита Фостър как би могъл да докаже на избирателите, че ще бъде добър губернатор, ако не може да остава сам в стая с жена, при положение, че в администрацията на сегашния губернатор има много служители от женски пол. Републиканецът обясни, че ще оставя вратата отворена или в съседната стая ще има хора, но 15-часовото пътуване е различна ситуация.

Расистки скандал се развихри по високите етажи на бюрокрацията в ЕС

Забележките на председателя на Еврогрупата Йерун Диселблум, че южните страни прахосват пари за пиене и жени са неприемливо "расистки и ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Две жени са открити мъртви, а дете е отвлечено във Вашингтон: Полицията издирва бивш полицай

CNN: Оръжията от САЩ са близо до Украйна, ще пристигнат светкавично

Йоко Оно с медал за изключителен принос към американската култура

Австралийският премиер нарече Илон Мъск „арогантен милиардер“

"Купуването на мълчание е изборна измама": Прокуратурата с удар срещу Тръмп

ООН: Азия с най-много щети от климатичните промени

Антъни Блинкен: САЩ не прилагат двойни стандарти за правата на човека в Израел

Байдън: Военната помощ ще пристигне бързо

Тръмп отиде в съда за процеса "пари за мълчание"

Увеличават се случаите на заразени от урина на плъхове в Ню Йорк

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка