Кандидатите за вицепрезидент на САЩ не представиха нещо различно от Тръмп и Байдън (ВИДЕО)

2008
Кандидатите за вицепрезидент на САЩ не представиха нещо различно от Тръмп и Байдън (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Ключов дебат в кампанията за нов президент на САЩ - този път между кандидатите за вицепрезиденти. Настоящият вицепрезидент Майк Пенс се изправи срещу Камала Харис, дясната ръка на демократа Джо Байдън в кандидат-президентската двойка на демократите.

Коронавирусът беше водеща тема, но не само - де факто двамата трябваше да покажат на зрителите имат ли качествата да станат президент на САЩ, защото който и да спечели на 3 ноември, ще е най-възрастният президент в американската история. Настоящият държавен глава на САЩ Доналд Тръмп е на 74 години, а Джо Байдън е 3 години по-възрастен от него.

Авторът на "Игра на тронове" срина Доналд Тръмп и го обвини, че лъже и клевети

Авторът на култовите книги, които са в основата на поредицата "Игра на тронове", Джордж Мартин осъди поведението на президента Доналд Т...

По отношение на коронавируса, Харис каза, че е била обидена от начина, по който президентът Тръмп и неговата администрация са реагирали на пандемията от коронавирус. В този смисъл тя заяви, че хората се нуждаят от информация, която може да не искат да чуят, "но трябва да чуят, за да се защитят".

"Нека поговорим за уважението към американския народ. Уважаваш американския народ, когато му казваш истината. Уважаваш американския народ, когато имаш смелостта да бъдеш лидер, говорейки за онези неща, които може би не искаш хората да чуват, но трябва да чуят, за да могат да се защитят. Но тази администрация остана на ниво на информацията , че ако си родител или работник... ако нямаш достатъчно спестени пари, си на опашка за храна, защото си неспособен. Те трябваше да жертват твърде много поради некомпетентността на това управление", заяви Харис според БГНЕС.

Пенс възприе тактика, типична за Тръмп - той на няколко пъти прекъсна грубо Харис, но и двамата не отговориха директно на редица въпроси. Пенс прекъсна Харис 10 пъти, а тя него - 5 пъти. Пенс защити подхода на Тръмп към коронавируса и заяви, че в ранните месеци на пандемията действията на американския президент "спасили американски животи". И за пореден път обвини Китай за коронавируса, като изрично подчерта, че ще има ваксина за рекордно кратко време. Основният мотив в позицията на Пенс беше икономическият успех на Тръмп.

Предизборният щаб на американския президент Доналд Тръмп пък припомни на Харис за грешката, която направи, когато спомена Тупак Шакур (1971-1996) сред живите американски рапъри.

Байдън нарече Тръмп "клоун"

Кандидатите за президент на САЩ - републиканецът Доналд Тръмп и демократът Джоузеф Байдън не си стиснаха ръцете в началото на първия те...

По време на разговор с репортери съветникът на Тръмп Джейсън Милър се пошегува, че е оставил един пропуск за покойния рапър за телевизионния дебат на Пенс и Харис. "Мога да потвърдя, че все още имаме билет за Тупак Шакур, за когото знаем, че е любимецът на сенатор Харис сред живите рапъри. Не знам дали ще го направи. Лично аз предпочитам Биги, ако беше жив ", отбеляза Милър, позовавайки се на друг представител на хип-хоп Биги Смоулс, който, подобно на Шакур, беше застрелян преди много години.

През 1996 г. Тупак, седнал на пътническата седалка в кола, беше застрелян пред хотел в предградие на Лас Вегас, Невада. Убийците така и не са открити. Тупак Шакур, който се изявяваше с псевдонимите 2Pac, Makaveli и Pac, е включен в списъка на „100 най-велики артисти на всички времена“ от списание „Rolling Stone“.

В интервю за CNN миналия месец, на въпрос за любимия си жив рапър, Харис спомена Тупак Шакур. Тя бързо разбра, че неволно е допуснала грешка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Аржентина обяви, че иска да се присъедини към НАТО като глобален партньор

Който гласува помощ за Киев, да стане част от украинската армия: Идея на крайнодясна конгресменка

Сенатът на САЩ отхвърли републиканските искове за импийчмънт на вътрешния министър

Microsoft засече руски опити за влияние на предстоящите избори в САЩ

Пример за учебник по политическо лицемерие: Протежето на Тръмп в Конгреса се сети за Украйна (ВИДЕО)

След като споделил опасения за безопасността на самолетите: Инженер на Boeing бил тормозен и заплашван

"Time" нареди Юлия Навалная сред най-влиятелните личности за 2024 г.

САЩ няма да поднови петролния лиценз на Венецуела

УНИЦЕФ обяви колко деца са загинали в Ивицата Газа

"Той е мой приятел": Тръмп и Дуда се срещнаха в Ню Йорк

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com