Кибератака спря работата на най-големия производител на месо в света

2044
Кибератака спря работата на най-големия производител на месо в света
Снимка: iStock

Най-големият производител на месо в света, бразилската компания JBS SA, изключи компютърните си мрежи и операциите в Северна Америка и Австралия след организирана атака срещу нейните сървъри, информира ТАСС. "Компанията предприе незабавни действия, като спря всички засегнати системи, уведоми органите и активира глобалната мрежа на компанията от IT и експерти от трети страни, за да разреши ситуацията.

Резервните сървъри на компанията са непокътнати и тя работи активно с фирмата за реагиране при инциденти, за да възстанови своите системи възможно най-скоро", се посочва в съобщение на компанията. Преди това, изпълнителният директор на JBS Foods Australia Брент Истууд потвърди, че сървърите на компанията са атакувани. В същото време, JBS все още не е отговорила на искане за коментар относно закриването на канадското си дъщерно дружество.

Киберсигурността е по-важна от всякога

Време е да поговорим за една друга пандемия, която нанася все по-големи щети през последната година - епидемията от киберпрестъпления. ...

Припомняме, че в началото на май хакери проникнаха в системите на американската тръбопроводна компания Colonial Pipeline. Кибератаката е извършена с помощта на вирус, който попада в компютърна система временно блокира нейната работа и криптира данни, докато жертвата не плати определена сумата. Парализирана е системата на компанията за няколко дни, която транспортира около 45% от консумираното гориво на Източното крайбрежие на САЩ. Colonial Pipeline плати на хакерите 4,4 милиона долара, за да си възвърнат достъпа до техните данни.

Кибератака срещу северноамериканското подразделение на месопреработвателната компания JBS SA доведе до временно 20% намаляване на производството на говеждо месо. Засегната е критичната инфраструктура на компанията, което е спряло работата на пет месопреработвателни предприятия в САЩ. Освен това, фабриката в Канада е затворена от два дни. От компанията казват, че работят за възстановяване на системата, но това ще отнеме време и проблемът може временно да засегне взаимодействието с доставчици и клиенти.

Според пресслужбата на Белия дом, зловредният софтуер идва от престъпна организация, вероятно базирана в Русия. Американската администрация е в контакт с руските власти, във връзка с хакерската атака. ФБР разследва инцидента. Към момента, специалистите на месопреработвателната компания JBS успешно елиминират последиците от кибератаката и днес се очаква повечето от нейните предприятия да работят.

Кибератаката не е повлияла на операциите на JBS в Мексико и Обединеното кралство, се казва в изявление. "Компанията продължава успешното си възобновяване на дейностите в САЩ и Австралия. В съобщение се отбелязва, че няма данни хакерите да са получили данни на своите клиенти, доставчици или служители.

Швеция обвини Русия в кибератаки

Шведските власти обвиниха днес руското военно разузнаване, че е било в основата на няколко кибератаки срещу главната шведска спортна ко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com