Клинтън и Тръмп продължават уверено напред

2499
Клинтън и Тръмп продължават уверено напред
Снимка: Gettyimages.com

Лидерът в надпреварата за кандидатурата на Демократическата партия на САЩ за Белия дом Хилари Клинтън спечели изборите сред партийните привърженици в Илинойс, предаде БГНЕС.

Още един своеобразен "супервторник" от дългия път на президентската надпревара в САЩ е към своя край. Първични избори при засилен интерес се проведоха и от демократите, и от републиканците в няколко щата. Републиканецът Доналд Тръмп и Хилари Клинтън спечелиха важни победи във Флорида, всеки в своята надпревара. Това ще позволи на двамата да затвърдят преднината си в лагерите си по пътя към партийните си номинации.

Полицията в САЩ разследва Тръмп - за подбуждане на насилие

Полицията в Северна Каролина се опитва да установи дали Доналд Тръмп, който се бори да стане кандидат на Републиканската партия на избо...

Победата на Доналд Тръмп във Флорида доведе до решението на сенатора републиканец от този щат Марко Рубио да се оттегли от състезанието за Белия дом. "Въпреки че не изглежда да е намерението на Бога – да стана президент през 2016 г., и може би никога - и въпреки че кампанията ми спира, фактът, че достигнах толкова далече показва до каква степен Америка е уникална", каза Марко Рубио пред привържениците си в родния си град Маями. Без да го спомене изрично в своята реч, той даде да се разбере, че отхвърля стила на милиардера.

В Охайо сенаторът от този щат Джон Касич надделя над Доналд Тръмп, но в останалите места милиардерът с невъздържан език бе предпочетен от републиканците. В Охайо от демократите победител е Клинтън. Нейна е и водещата роля сред съпартийците и привържениците в Северна Каролина. Очакват се резултати от Мисури.

За републиканците в Северна Каролина печели Тръмп. Същото стана и в Илинойс.

По някои данни в Мисури при демократите Бърни Сандърс се оформя като победител пред Хилари Клинтън.

Тръмп пак заложи на антиислямска реторика: "Мюсюлманите мразят САЩ"

Ислямът отново се превърна в ябълка на раздора при дебат между кандидатите на Републиканската партия. Този път обаче нямаше големи напа...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com