Клинтън и Тръмп загубиха в Уисконсин

2101
Клинтън и Тръмп загубиха в Уисконсин
Снимка: Getty Images/Guliver

Сенаторът от Тексас Тед Круз победи в първичните избори сред републиканците, състояли се във вторник (5 април) в американския щат Уисконсин. При демократите Бърни Сандърс изпревари Хилари Клинтън, предаде БГНЕС.

Според данни на американските медии за Круз са дали гласа си 47% от участниците в републиканското допитване. Доналд Тръмп са предпочели 36%, а за губернатора от Охайо Джон Касич са гласували 14%.

Арестуваха ръководителя на предизборния щаб на Тръмп

Ръководителят на предизборния щаб на кандидат президента Доналд Тръмп бе арестуван и обвинен в грубо отношение към журналистка, предаде...

В Уисконсин гласуваха и демократите. Левият Бърни Сандърс бе предпочетен от участвалите в първичните избори на демократите в щата Уискънсин пред лидерката Хилари Клинтън, предаде CNN. Ако бе загубил, Сандърс оставаше практически без шансове да бъде посочен за кандидат на демократите за Белия дом на партийния конгрес.

С победата си в този щат край Големите езера Сандърс затвърди позициите си на основен препъникамък по пътя на сочената предварително за фаворит Хилари Клинтън. В съседните щати Минесота и Мичиган по-рано също предпочетоха Сандърс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com