X
 
 

Кметицата на Сиатъл отвърна бурно на Тръмп заради мигрантите

1478 0
Кметицата на Сиатъл отвърна бурно на Тръмп заради мигрантите
Снимка: Getty Images/Guliver
Кметът на Сиатъл Джени Дъркан отговори в писмена форма на постингите в Twitter на президента на САЩ Доналд Тръмп, който заплаши да изпрати мигранти без документи в някои големи американски градове - главно такива, които са под контрола на демократите и такива, които не одобряват миграционната политика на Белия дом. Дъркан подчерта, че Сиатъл - за разлика от сегашния американски държавен глава - не се страхува от имигранти и бежанци.

"Ето едно послание към президента Тръмп: Сиатъл не се страхува от имигранти и бежанци", заяви кметицата.

Ново проучване за евроизборите: Гражданите ги интересуват далеч повече неща от бежанците

Въпреки налаганото от Виктор Орбан, Матео Салвини и Стив Банън мнение, изборите за ЕС няма да бъдат референдум за миграцията. Миграцият...

"Всъщност винаги сме приветствали хора, които са изправени пред огромни трудности по целия свят. Имигрантите и бежанците са част от културното наследство на Сиатъл и те ще продължат да ни правят град на бъдещето", пише Дъркан във вестник The Washington Post - една от медиите, които Тръмп постоянно обвинява във фалшиви новини.

"Какво да ни плаши? Президент и федерално правителство, които се стремят да превърнат в оръжие една правоприлагаща агенция, за да накажат политическите си врагове", написа Дъркан, добавяйки, че Тръмп действа като "деспот, който смята, че върховенството на закона не е приложимо спрямо него. "

Популярната кметица от западния бряг на САЩ отбеляза също, че Тръмп "демонизира имигрантите и бежанците, за да подбужда страх и да разсейва американската общественост, отклонявайки вниманието ѝ от собствените му неуспехи".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители