Коментари в Япония за неуспешно изстрелване от САЩ на хиперзвукова ракета

3551
Коментари в Япония за неуспешно изстрелване от САЩ на хиперзвукова ракета
Снимка: Getty Images/Guliver

САЩ се опитват да настигнат Русия и Китай в разработването на хиперзвуково оръжие. Там стартираха няколко програми по тази тема, всички те са на различни етапи на развитие, но все още не са достигнали до създаването на пълноценни образци от нови оръжия.

Засега програмата за развитие на хиперзвукова ракета ARRW (Air-Launched Rapid Response Weapon) е изправена пред неуспех. На 5 април американските ВВС възнамеряваха да проведат първите летателни изпитания на ракетата, но поради възникнали технически проблеми тестовете трябваше да бъдат прекъснати. Посочва се, че американските военни са планирали да тестват безопасното отделяне на ракетата от носещия пилон, както и да оценят поведението на ракетата при в полет.

По време на изпитанията екипажът на стратегическия бомбардировач B-52 Stratofortress се опитал да изстреля ракета, но „последователността на изстрелване“ се провалила. Бомбардировачът се приземил в базата на американските ВВС в Калифорния, където се провеждат тестове.

Изпревари ли Русия в разработването на хиперзвуково оръжие САЩ?

По всяка вероятност Русия ще стане първата страна, която ще приеме на въоръжение хиперзвукови ракети с подводно базиране. Това твърди в...

„За съжаление стартирането не беше възможно, но получихме ценна информация, която ще ни бъде полезна в бъдеще”, заявили от американските ВВС.

Ситуацията с неуспеха на тестовете е коментирана от читателите на японското издание Jiji. По-голямата част от японците подкрепят САЩ и се надяват, че Америка ще навакса и ще изпревари Русия и Китай при създаването на хиперзвуково оръжие - ето и някои коментари:

• Неуспехът с ракетата AGM-183A ARRW няма да бъде удар за ВВС на САЩ. Просто не може да бъде нулиран. (...) не се притеснявайте. Серийното производство определено ще започне след няколко години.

• Но това вече е 2-ри неуспешен експеримент на американските ВВС. Освен това наскоро сухопътните сили ограничиха своя хиперзвуков проект поради ниския темп на развитие. Това е лошо за репутацията на американските ВВС. Причината за неуспеха е стартовата последователност, просто трябва да направите промени и да продължите тестването.

Пентагонът ще изпитва хиперзвукова крилата ракета

Управлението за перспективни изследователски проекти на американското Министерство на отбраната (DARPA) съобщи за успешно приключил ета...

• Вярвам, че военният баланс е започнал да се променя. Както се вижда в киберпространството, САЩ може би вече не са най-мощната държава в света. И Япония може да бъде победена втори път... Не бих искал това...

• Кой реши, че този провал ще бъде удар за САЩ? Военният експерт от JSF го изрази правилно. Не съм американофил, но има хора, които мислят, че Русия и Китай са започнали да изпреварват САЩ.

• В САЩ открито се съобщава за неуспешни тестове и тук се усеща тяхната сила. Американците виждат проблема и са готови да го отстранят. Китай и Русия са неспособни за това. Те крият много неща.

Превод: Ганчо Каменарски

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Стара книга в Харвардския университет била подвързана с човешка кожа

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

САЩ купуват снаряди от Турция, дават ги на Украйна

Обвиниха детска писателка в САЩ, че е убила съпруга си: Ето какво я уличава

Срутеният мост в Балтимор - инцидент за политическа употреба срещу Байдън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка