Конгресът в САЩ окончателно одобри бюджета за тази година

19342
Конгресът в САЩ окончателно одобри бюджета за тази година

Конгресът в САЩ сложи край на тригодишната фискална нестабилност в Съединените щати. Той прие бюджета за фискалната 2014 година късно снощи. Това осигурява финансиране на държавните служби до края на септември, предаде БГНЕС.

Още в сряда, 15 януари, Камарата на представителите одобри бюджета - около 1,100 трилиона долара - и Сенатът (горната камара) направи същото в четвъртък следобед. Със 72 гласа срещу 26 финансовият закон бе приет. Остана само да бъде подписан и от президента Барак Обама.

Рекорд - 50% от американските конгресмени са милионери

За първи път в историята половината от членовете на Конгреса на САЩ са милионери, показва доклад на асоциация, която изследва влияние...

За да успее да приеме бюджета, Сенатът ускори процедурата си по гласуване. Всъщност съгласие за бюджета трябваше да има още през миналата година, но републиканците се противопоставиха на някои поправки и поискаха други, които демократите не приемаха. Ябълката на раздора отново бяха нормите по здравната реформа и влизането в сила на задължителни здравни застраховки. Крайният срок за договаряне сега беше началото на февруари, тъй като тогава изтичаше временното удължаване на финансирането на американските държавни институции.

Една от нормите в бюджетния закон, срещу които в момента има яростна критика, е продължаващото държавно финансиране за обогатяване на уран. То е в размер на 62 млн. долара за тази фискална година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com