Личната помощничка на Тръмп бе уволнена заради коментари за децата му

4832
Личната помощничка на Тръмп бе уволнена заради коментари за децата му
Снимка: Getty Images/Guliver

Личната помощничка Мадлен Уестърхаут на американския президент бе принудена да си подаде оставката заради коментарите си за президентските дъщери Иванка и Тифани. Това съобщи в. Politico, позовавайки се на два източника, предаде БГНЕС.

По техни данни 28-годишната Уестърхаут преди две седмици се похвалила в компанията на журналисти, че отношенията на Доналд Тръмп с нея са по-добри от отношенията му с Иванка и Тифани. Тя казала още, че Доналд Тръмп не обичал да се снима с Тифани, защото я смятал за твърде пълна. Накрая Уестърхаут се пошегувала, че понякога Тръмп не можел да различи Тифани в тълпа с други хора.

САЩ и талибаните са пред сключване на споразумение

Представителите на САЩ и радикалното движение "Талибани" не са постигнали засега договореност за регулирането на конфликта в Афганистан...

Тези си впечатления тя споделила на 17 август на вечеря с журналисти, която се провела в режим off the record – тоест не за публикуване. Освен Уестърхаут в срещата участвал и зам-говорителят на Белия дом Хоугън Хидли. Срещата се състояла в щата Ню Джърси близо до имението на Тръмп в Бедминстър, където той прекарвал отпуската си.

Уестърхаут споделила тези впечатления пред журналистите, докато Хидли напуснал вечерята, за да даде интервю на телевизия „Фокс”. „Тя обърна няколко чашки и се разоткровеничи пред репортерите в нехарактерен непредпазлив маниер”, заяви един от източниците на "Политико".

На свой ред представител на американската администрация обвини участвалите във вечерята журналисти, че са огласили част от чутото, което напълно противоречи на правилата за провеждането на такива мероприятия за медиите. „Това беше вечеря не за публикуване и пресата по крещящ начин наруши договореността", подчерта този американски чиновник. Смята се, че Уестърхаут е била „осветена” от шефа на кореспондентите на в. „Вашингтон пост” към Белия дом Фил Ракър.

Отговаряйки в петък (американско време - ред) на журналистически въпрос, Тръмп по същество потвърди, че Уестърхаут е уволнена заради разгласяването на подробностите за личния живот на президентското семейство. Той окачестви изказванията й като „донякъде нараняващи”. „Аз обичам Тифани”, увери президентът.

Навлиза ли в нов етап търговската война между САЩ и Китай?

Администрацията в Белия дом наруши мълчанието си относно думите на президента Тръмп за търговската война с Китай, Според медийни анали...

По-рано Politico писа, че Уестърхаут напоследък се опитвала да разшири кръга от задълженията си в Белия дом, включително да сне занимава едва ли не и с пътуванията на президента в чужбина, припомня на свой ред tass.ru. Тези нейни действия предизвиквали недоволство сред другите служители от апарата на Белия дом. Смята се, че последната капка, преляла чашата, станали откровенията й на срещата с медиите на 17 август. Когато станало известно, че Уестърхаут си е позволила подобни изказвания, в Белия дом започнали активно да обсъждат неизбежното й уволнение. В крайна сметка в четвъртък Уестърхаут трябвало да подаде молба за напускане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

"Глупост": Белият дом коментира руските твърдения за украинска връзка в атентата край Москва

Стара книга в Харвардския университет била подвързана с човешка кожа

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

САЩ купуват снаряди от Турция, дават ги на Украйна

Обвиниха детска писателка в САЩ, че е убила съпруга си: Ето какво я уличава

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com