Мълър засега няма да свидетелства пред Конгреса, усилва се натискът Тръмп да си даде данъчните декларации

1914
Мълър засега няма да свидетелства пред Конгреса, усилва се натискът Тръмп да си даде данъчните декларации
Снимка: Getty Images/Guliver

Специалният прокурор на Робърт Мълър засега няма да свидетелства за резултатите от разследването си за "руската намеса" в президентските избори в САЩ през 2016 г. на 15 май, съобщи БГНЕС, като цитира каза Джерълд Надлър, председател на Комисията по съдебните въпроси на Камарата на представителите. Според The New York Times той няма да свидетелства през следващата седмица.

По-рано конгресменът от Демократическата партия Дейвид Сисилин каза, че според предварителното споразумение Мълър се е съгласил да свидетелства в Камарата на представителите на САЩ.

Главният прокурор и министър на правосъдието на САЩ върви към обвинение в неуважение към Конгреса

Членовете на Правната комисия в Камарата на представителите на САЩ гласуваха главният прокурор и министър на правосъдието на САЩ Уилям ...

Изданието The Hil цитира Надлър, който казал, че комисията все още преговаря с американското министерство на правосъдието и Мълър, но те очакват той да говори пред Конгреса. "Той ще дойде в някакъв момент. Ако е необходимо, ще му изпратим призовка", каза Надлър.

По-рано американският президент Доналд Тръмп се изказа против идеята специалният прокурор Робърт Мълър да дава показания пред Конгреса. Според държавния глава демократите искат да чуят показанията на Мълър, защото те не харесват заключенията от разследването му и "искат да ремонтират всичко".

През април, след почти две години работа, Мълър предаде доклада си за руската намеса в изборите за президент на САЩ през 2016 г. Специалният прокурор трябваше да разследва дали екипът на Тръмп е бил в заговор с властите на Руската федерация и дали президентът на САЩ е възпрепятствал правосъдието. Докладът беше публикуван със значителни съкращения от Министерството на правосъдието, което доведе до остра реакция на Конгреса.

Междувременно, председателят на Комисията по данъците на Камарата на Представителите на САЩ, демократът Ричард Нийл, изпрати на министъра на финансите Стивън Мнучин и секретаря на данъчната служба Чарлз Ретиг дневния ред с искане за представяне на всички данъчни декларации на президента Доналд Тръмп за период от шест години. В понеделник министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин отхвърли искането на Камарата на представителите на САЩ да получи данъчните декларации на президента Доналд Тръмп. В писмо, изпратено до Нийл, Мнучин отбеляза, че искането на Комисията по данъците "няма легитимна законодателна цел".

The New York Times пак захапа Тръмп заради аурата му на бизнесмен

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е загубил огромни суми между 1985 и 1994 г., пише в. New York Times, предаде БГНЕС Бизнес империята на ...

"След като прегледах наличните възможности и следвайки съвета на юридическите съветници, изпратих дневния ред на министъра на финансите и на секретаря на данъчната служба", каза Нийл в изявление в сайта на Комисията в Камарата на представителите. Ръководителят на Комисията отбеляза, че "той искрено се надява, че Министерството на финансите ще предостави исканата информация следващата седмица, така че Комисията да може да започне работа бързо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Mъж се самозапали пред съда, който гледа делото срещу Доналд Тръмп

Демократите в САЩ спасиха законопроекта за Украйна и Израел от крайнодесни републиканци

Директорът на ЦРУ: Без нова помощ Украйна може да загуби войната още тази година

Конгресменка, родена в Украйна, поиска орязване на военната помощ за Киев

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Аржентина обяви, че иска да се присъедини към НАТО като глобален партньор

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка