Най-интересният на медиите нападател на Капитолия остава в ареста

866
Най-интересният на медиите нападател на Капитолия остава в ареста
Снимка: Getty Images/Guliver

Федерален съдия в САЩ отказа да освободи човека, който щурмува Капитолия, преоблечен като бизон и наречен "шаман на QAnon", в очакване на процеса му, съобщава "Дойче Веле".

Магистратът Ройс Ламбърт заяви в решението си, че този човек, идентифициран като Джейкъб Чансли, продължава да представлява опасност и цитира скорошно интервю с предаването "60 минути +", за да обоснове решението си. В него Чансли увери, че действията му по време на нападението над Капитолия на 6 януари не са нападение срещу американски демократични институции и също така заяви, че не съжалява за лоялността си към бившия президент Доналд Тръмп. Той каза още, че е попречил на други обирджии "да крадат кифли" от една от камарите на Сената.

Да вярваш на откровени глупости: Кои са тези QAnon?

Таен елит отвлича деца и се стреми към световно господство. В това вярват сляпо привържениците на зародилото се в САЩ движение QAnon, к...

"Изявленията на подсъдимия след 6 януари показват, че той не разбира напълно сериозността на повдигнатите му обвинения", заяви съдията в решението си, предаде БГНЕС. "Ако обвиняемият не разбира сериозността на обвиненията срещу него, този съд не намира основание да смята, че той няма да извърши същите или подобни действия отново", добави Ламбърт.

Съдията също така отбеляза, че Чансли многократно не се е подчинил на заповедите на полицията по време на нападението над Капитолия - сграда, която е напуснал едва когато Тръмп е наредил на своите последователи да го направят.

Чансли, пример за конспиративните теории на движението QAnon, стана символът на нападението над Капитолия, тъй като го направи маскиран като бизон и трябваше да седне в стола на президента на Сената.

33-годишен, роден в Аризона, Чансли беше арестуван три дни след нападението по обвинение, че е влязъл в ограничена сграда без разрешение и с насилие. Оттогава той остава зад решетките в очакване на съдебен процес. Медийният интерес към него остава силен, след като той настоя да му се предлага органична храна в затвора и отказа да яде в продължение на девет дни, докато не получи желаното.

Поискаха защитата на Конгреса в Капитолия да остане до май

Капитолийската полиция поиска от Пентагона да удължи защитата на Конгреса на Националната гвардия за още два месеца. Това съобщи предст...

Повече от 300 души са обвинени във федералния съд за нападението над Капитолия.

На 6 януари тълпа от поддръжници на Тръмп нахлу в Конгреса с намерението да спре процеса на сертифициране, който се провеждаше по това време в двете законодателни камари за резултата от изборите, спечелени от сегашния президент Джо Байдън

По време на нападението бяха убити петима души, четирима привърженици на Тръмп и полицай. Двама други полицаи, участвали в операцията по време на нападението, се самоубиха през следващите дни.

Тръмп беше подложен на втори импийчмънт в Конгреса в резултат на нападението, обвинен в престъплението "подбуждане към въстание", но беше оправдан с 57 гласа "против" и 44 "за" от Сената. За успешен импийчмънт обаче са необходими два трети мнозинство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Демократите в САЩ спасиха законопроекта за Украйна и Израел от крайнодесни републиканци

Директорът на ЦРУ: Без нова помощ Украйна може да загуби войната още тази година

Конгресменка, родена в Украйна, поиска орязване на военната помощ за Киев

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Аржентина обяви, че иска да се присъедини към НАТО като глобален партньор

Който гласува помощ за Киев, да стане част от украинската армия: Идея на крайнодясна конгресменка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка