Наложиха глоба и плашат Тръмп със затвор

2559
Наложиха глоба и плашат Тръмп със затвор
Снимка: Getty images

Съдията от Ню Йорк, председателстващ процеса за гражданска измама на Доналд Тръмп, глоби бившия президент на САЩ с 5 000 долара за неспазване на частична заповед за мълчание и го заплаши с евентуален затвор при бъдещи нарушения, предаде БГНЕС. Съдия Артър Енгорон нареди на 77-годишния Тръмп да плати глобата в рамките на следващите 10 дни на Фонда за защита на клиентите на нюйоркските адвокати. 

Какви нарушения е извършил Тръмп?

"Не се заблуждавайте: бъдещите нарушения, независимо дали са умишлени или неумишлени, ще подложат нарушителя на много по-тежки санкции", заяви Енгорон в съдебното дело. "Те могат да включват по-строги финансови санкции, задържане на Доналд Тръмп за неуважение към съда и евентуално лишаване от свобода съгласно Закона за съдебната власт на Ню Йорк", добави съдията.

На 3 октомври Енгорон наложи на бившия президент ограничена заповед за забрана на достъпа до информация, след като той обиди главния съдебен служител на съдията в публикация в социалната мрежа в платформата си Truth Social. Оскърбителният пост беше премахнат от Truth Social още същия ден, но съдията се оплака в жалбата си днес, че той е останал на уебсайта на кампанията "Тръмп 2024" в продължение на 17 дни, докато в четвъртък съдът не поиска той да бъде свален.

Енгорон заяви, че адвокатите на Тръмп са му казали, че нарушаването на заповедта за забрана на достъпа е било "по невнимание".

На 3 октомври, когато Тръмп седеше на масата на защитата, Енгорон заяви, че издава частична заповед за мълчание, "забраняваща на всички страни да публикуват, изпращат имейли или говорят публично за който и да е от моите служители".

Тръмп, фаворит за президентската номинация на републиканците през 2024 г., и двамата му най-големи синове са обвинени по делото в Ню Йорк в завишаване на стойността на недвижимите активи на Trump Organization, за да получат по-изгодни банкови кредити и застрахователни условия.

Тръмп неведнъж е атакувал лично съдията, наричайки го "съдия, който мрази Тръмп", но в своята устна заповед Енгорон разпореди само да се спрат нападките срещу служителите на съда.

Окръжният съдия на САЩ Таня Чуткан нареди на Тръмп да не атакува публично прокурорите, съдебните служители или потенциалните свидетели преди процеса, чието начало е насрочено за март 2024 г. във Вашингтон.

Още: Адвокат на Тръмп се призна за виновна по делото за изборите в Джорджия

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Арест за трима венецуелски опозиционни активисти след предизборен митинг

Белият дом с призив за "мирни" протести в университетските кампуси

Ключова визита: Илон Мъск води преговори с лидера на Китай (ВИДЕО)

Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка