X
 
 

Nokian Tyres инвестира в нов завод в САЩ

1083 0
photo of Nokian Tyres инвестира в нов завод в САЩ
Съветът на директорите на Nokian Tyres взе принципно решение за инвестиция в нов завод и упълномощи ръководството на компанията да уведоми съответните органи в САЩ за намеренията си. Новата фабрика ще бъде разположена в Дейтън (окръг Реа), Тенеси, САЩ. Годишният ѝ капацитет ще бъде 4 милиона гуми с потенциал за разширяване в бъдеще. В обекта ще се помещава и склад с капацитет за съхранение на 600 000 гуми. Общият размер на инвестициите на тази фаза е приблизително 360 милиона щатски долара. Строителството ще започне в началото на 2018 г., а първите гуми ще бъдат произведени през 2020 г.

“Построяването на този завод е преди всичко стратегическо решение за развитието на компанията. Продажбите на гуми в световен мащаб се очаква да растат през следващите години. С тази инвестиция ще можем да отговорим на повишеното търсене. Докато фабриката в Дейтън ни позволява да се развиваме на пазара в Северна Америка, тя също така повишава качеството на обслужването в региона,“ коментира Петри Валден, председател на борда на директорите на Nokian Tyres.

“Изборът на Северна Америка като място за новия завод показва нашата решителност да се развиваме на един от най-важните за нас пазари. Дейтън, окръг Реа, бе избран заради няколко фактора – квалифицирана работна ръка, логистично достъпно място и администрация в помощ на бизнеса. След щателно проучване решихме, че щата Тенеси е перфектен избор за нашата фабрика и сме изключително горди, че ставаме част от общността тук,“ споделя Андрей Пантюков, временен президент и изпълнителен директор на Nokian Tyres.

Компанията предвижда в завода да работят около 400 души. В него ще се произвеждат предимно гуми за леки коли, SUV и леки камиони, а готовите продукти ще бъдат продавани приоритетно на местния пазар.

„Това е прекрасна новина както за щата Тенеси, така и за град Дейтън в частност. Тази инвестиция показва идеалната локация на нашия щат и добрата работна сила, която може да предложи, за да може щатът и компании като Nokian Tyres да се развиват успешно,“ каза Бил Хаслам, губернатор на щата Тенеси.

Въпроси и отговори

Защо избрахте щата Тенеси, а не ситуирахте завода в Европа?

Северна Америка е един от стратегическите пазари за нас. Новият завод в Съединените щати укрепва нашия стратегически път на растеж, увеличава капацитета и поддържа продажбите в Северна Америка и Канада. Местоположението в Северна Америка ще подобри обслужването на клиентите, като съкрати времето за доставка на наличните продукти за този регион и ще намали логистичните разходи и тези за мита и такси. И тъй като фабриката ще се съсредоточи върху производството на гуми за пътнически автомобили, SUV и лекотоварни камиони, които се продават предимно на северноамериканския пазар, ефективността на производството и обслужването на клиентите във всички наши операции ще се подобри.

Колко локации бяха разгледани? Къде бяха те?

След като решихме, че фабриката трябва да бъде построена в Северна Америка, преминахме през много дълъг процес на избор на подходящо място. Процесът на избор бе извършен с международна група от консултанти, които проучват цялата Северна Америка. Подробните критерии за търсене бяха използвани за определяне на най-доброто местоположение за новата фабрика. Първоначално 80 възможни обекта бяха избрани като потенциални места. От този списък първите двадесет, а след това четири, които бяха анализирани по-обстойно, преди списъкът да се свие до двама финалисти.

Какъв ефект ще има върху нивата на производство / заетост в Нокия или Всеволожск, след като новата фабрика заработи?

Общите продажби се очаква да нараснат през следващите години и ще са необходими нови производствени мощности. Всичките ни три фабрики имат важни роли в нашия план за растеж, обслужващи различни пазарни зони. Положителният ефект ще бъде, че сме в състояние да подобрим както ефективността, така и производителността в нашите настоящи фабрики, като произведем гуми, адаптирани за северноамериканския пазар, в завода в Дейтън в бъдеще. Това ни позволява да увеличим производството си и да обслужваме нашите клиенти в европейските, северните страни и Русия още по-добре.

Обучението на нови служители ще включва персонал от съществуващите фабрики?

Обучението на новите служители на Nokian Tyres и стартирането на фабриката ще включва и ще изисква подкрепа от съществуващите фабрики и съответно професионалисти от там. Обучения ще се провеждат в сегашните ни съоръжения, както и в новия завод.

Ще има ли възможности за кариерно развитие на сегашните служите?

Да, проект с такъв мащаб изисква отдаденост от нашите професионалисти.

Ще се премести ли продажбената компания във фабриката?

Отделът по продажби и заводът ще бъдат два отделни обекта и засега не планираме да ги събираме.

Илюстративни снимки и инфографики може да свалите от ТУК! 

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 23-27 април

Овен Тази седмица ще бъде за вас доста лежерна. Отдайте се на разходки, срещи с приятели, развлечения, ходете и приемайте гости и се ...