X
 
 
 

Nokian Tyres инвестира в нов завод в САЩ

1083 0
photo of Nokian Tyres инвестира в нов завод в САЩ
Съветът на директорите на Nokian Tyres взе принципно решение за инвестиция в нов завод и упълномощи ръководството на компанията да уведоми съответните органи в САЩ за намеренията си. Новата фабрика ще бъде разположена в Дейтън (окръг Реа), Тенеси, САЩ. Годишният ѝ капацитет ще бъде 4 милиона гуми с потенциал за разширяване в бъдеще. В обекта ще се помещава и склад с капацитет за съхранение на 600 000 гуми. Общият размер на инвестициите на тази фаза е приблизително 360 милиона щатски долара. Строителството ще започне в началото на 2018 г., а първите гуми ще бъдат произведени през 2020 г.

“Построяването на този завод е преди всичко стратегическо решение за развитието на компанията. Продажбите на гуми в световен мащаб се очаква да растат през следващите години. С тази инвестиция ще можем да отговорим на повишеното търсене. Докато фабриката в Дейтън ни позволява да се развиваме на пазара в Северна Америка, тя също така повишава качеството на обслужването в региона,“ коментира Петри Валден, председател на борда на директорите на Nokian Tyres.

“Изборът на Северна Америка като място за новия завод показва нашата решителност да се развиваме на един от най-важните за нас пазари. Дейтън, окръг Реа, бе избран заради няколко фактора – квалифицирана работна ръка, логистично достъпно място и администрация в помощ на бизнеса. След щателно проучване решихме, че щата Тенеси е перфектен избор за нашата фабрика и сме изключително горди, че ставаме част от общността тук,“ споделя Андрей Пантюков, временен президент и изпълнителен директор на Nokian Tyres.

Компанията предвижда в завода да работят около 400 души. В него ще се произвеждат предимно гуми за леки коли, SUV и леки камиони, а готовите продукти ще бъдат продавани приоритетно на местния пазар.

„Това е прекрасна новина както за щата Тенеси, така и за град Дейтън в частност. Тази инвестиция показва идеалната локация на нашия щат и добрата работна сила, която може да предложи, за да може щатът и компании като Nokian Tyres да се развиват успешно,“ каза Бил Хаслам, губернатор на щата Тенеси.

Въпроси и отговори

Защо избрахте щата Тенеси, а не ситуирахте завода в Европа?

Северна Америка е един от стратегическите пазари за нас. Новият завод в Съединените щати укрепва нашия стратегически път на растеж, увеличава капацитета и поддържа продажбите в Северна Америка и Канада. Местоположението в Северна Америка ще подобри обслужването на клиентите, като съкрати времето за доставка на наличните продукти за този регион и ще намали логистичните разходи и тези за мита и такси. И тъй като фабриката ще се съсредоточи върху производството на гуми за пътнически автомобили, SUV и лекотоварни камиони, които се продават предимно на северноамериканския пазар, ефективността на производството и обслужването на клиентите във всички наши операции ще се подобри.

Колко локации бяха разгледани? Къде бяха те?

След като решихме, че фабриката трябва да бъде построена в Северна Америка, преминахме през много дълъг процес на избор на подходящо място. Процесът на избор бе извършен с международна група от консултанти, които проучват цялата Северна Америка. Подробните критерии за търсене бяха използвани за определяне на най-доброто местоположение за новата фабрика. Първоначално 80 възможни обекта бяха избрани като потенциални места. От този списък първите двадесет, а след това четири, които бяха анализирани по-обстойно, преди списъкът да се свие до двама финалисти.

Какъв ефект ще има върху нивата на производство / заетост в Нокия или Всеволожск, след като новата фабрика заработи?

Общите продажби се очаква да нараснат през следващите години и ще са необходими нови производствени мощности. Всичките ни три фабрики имат важни роли в нашия план за растеж, обслужващи различни пазарни зони. Положителният ефект ще бъде, че сме в състояние да подобрим както ефективността, така и производителността в нашите настоящи фабрики, като произведем гуми, адаптирани за северноамериканския пазар, в завода в Дейтън в бъдеще. Това ни позволява да увеличим производството си и да обслужваме нашите клиенти в европейските, северните страни и Русия още по-добре.

Обучението на нови служители ще включва персонал от съществуващите фабрики?

Обучението на новите служители на Nokian Tyres и стартирането на фабриката ще включва и ще изисква подкрепа от съществуващите фабрики и съответно професионалисти от там. Обучения ще се провеждат в сегашните ни съоръжения, както и в новия завод.

Ще има ли възможности за кариерно развитие на сегашните служите?

Да, проект с такъв мащаб изисква отдаденост от нашите професионалисти.

Ще се премести ли продажбената компания във фабриката?

Отделът по продажби и заводът ще бъдат два отделни обекта и засега не планираме да ги събираме.

Илюстративни снимки и инфографики може да свалите от ТУК! 

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Трайков: Сделката за ЧЕЗ прилича на тази...

Оптически сделката, при която активите на ЧЕЗ купува малка фирма от Пазарджик прилича на сделката за Дипломатическия клуб. Това обяви ...

missing image
Дневен хороскоп за 24 февруари

Овен Тази събота изберете себе си пред всичко друго. Имате нужда от сериозна почивка и възстановяване на силите и нищо не може да бъде...