Нов проблем за Тръмп заради контакти на главния прокурор на САЩ с руския посланик

2445
Нов проблем за Тръмп заради контакти на главния прокурор на САЩ с руския посланик
Снимка: Gettyimages.com

Главният прокурор и правосъден министър на САЩ Джеф Сешънс е имал среща с руския посланик отвъд Атлантика Сергей Кисляк. Това беше официално потвърдено от американското министерство на правосъдието, предаде BBC.

Потвърждението налива допълнително масло в огъня относно ролята на Русия в победата на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ. Причината – Сешънс беше част от предизборния екип на Тръмп и досега отричаше да е говорил с „каквито и да е руснаци“ по това време. Според информацията от американското правосъдно министерство обаче Сешънс се е видял с Кисляк през юли и септември миналата година, като срещата е била докато сегашният главен прокурор все още беше част от Комисията по оръжейните въпроси към Сената.

Тръмп иска орязване на някои бюджети, в Конгреса не всички са съгласни

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп предложи за новата финансова година да бъдат намалени средствата за Държавния департа...

По информация на The Washington Post Сешънс е имал поверителен разговор с Кисляк през септември миналата година. През този месец бъдещият по това време главен прокурор на САЩ се е срещнал с повече от 25 чужди посланции. Именно заради Кисляк съветникът по националната сигурност на Доналд Тръмп Майкъл Флин подаде оставка - защото е обсъждал с руския посланик евентуалната отмяна на американските санкции срещу Русия.

След като каза при изслушването си в Сената през януари, че не е говорил с руснаци по време на предизборната кампания на Тръмп, главният прокурор на САЩ повтори същото: „Никога не съм се срещал с руски официални лица, за да дискутирам въпроси по кампанията на г-н Тръмп. Нямам идея за какво ме обвиняват – фалшиво е“. Говорителят на правосъдното министерство на САЩ Сара Флорес каза, че няма нищо заблуждаващо в казаното от Сешънс пред Сената, защото той се е срещнал с Кисляк като сенатор, не като част от предизборния екип на Тръмп.

Новината е факт, след като Комисията по разузнаването към Камарата на представителите реши да разследва дали има намеса на Русия в американските президентски избори. Ще бъде обърнато сериозно внимание на евентуалните контакти на щаба на Тръмп и Москва.

Сешънс беше една от най-спорните номинации на Тръмп заради стар скандал. През 1981 година той си е позволил да нарече чернокож представител на властите в Алабама „негър“. След това пред Сената Сешънс отрича, като казва, че по това време в Алабама не е имало окръжен чернокож комисар, което не е вярно. През 1986 Сешънс е бил обвинен и че е окачествил Националната асоциация за съдействие на напредъка на цветнокожите (NAACP) като „анти-американска”, а по отношение на Ку-Клукс-Клан се е изказал, че са „Съвсем ок, стига да не пушеха марихуана”. По-късно той определя коментарите си като „шега”.

Тръмп се обяви против расизма, поиска обаче качествени имигранти и обеща да не се меси на света

"Против" расизма и антисемитизма, но "за" качествените имигранти - това беше един от основните щрихи на речта на американския президент...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Доналд Тръмп осъди пропалестинските протести в САЩ

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com