Нов скандал в Белия дом - със запис, показващ обстановката вътре

4155
Нов скандал в Белия дом - със запис, показващ обстановката вътре
Снимка: Getty Images/Guliver

Бивш сътрудник на президента на Съединените американски щати Доналд Тръмп, която издаде сензационни мемоари, публикува и аудиозапис от уволнението си.

Омароса Маниголт, бивш директор по връзките с обществеността на Белия дом с населението и гражданските организации, твърди, че е взела решение да направи аудиозаписа обществено достояние, защото "това е един Бял дом, в който всички лъжат", пише БГНЕС.

Служители в Белия дом лепят документи, които Тръмп къса - за да не нарушава закона

Служители в американската администрация лепят със скоч страници от официалните документи, които президентът на САЩ Доналд Тръмп обича д...

Омароса, която с действията си нарушава правилата за вътрешна сигурност на президентството, предаде на телевизия ABC и запис от разговор с Тръмп. На записа се чува гласът на началника на кабинета на Тръмп Джон Кели, с който се обсъждат условията по уволнението на Омароса. По нейните думи, след напускането на Белия дом, ѝ е било предложено месечно възнаграждение в размер на 15 хиляди долара в замяна на нейното мълчание. Тя обаче не е приела офертата.

Записът е направен в залата за извънредни ситуации, която е защитена от подслушвания и в която се провеждат класифицирани разузнавателни брифинги и внасянето на всякаква записваща техника е строго забранено.

"Самата идея, че сътрудник е внесъл тайно записващо устройство в тази зала на Белия дом демонстрира явно пренебрежение към националната сигурност на страната", коментира сензационните разкрития прессекретаря на президента Тръмп Сара Сандърс.

Според телевизия ABC от Белия дом обмислят възможните юридически действия спрямо Маниголт, както и начините да ѝ бъде забранено да публикува и други записи, които тя твърди, че притежава.

Медиен експерт, уволнен от Fox заради скандали с тормоз, акостира в Белия дом

Бил Шайн, бивш президент на телевизия Fox News, е приел да се присъедини към екипа на президента на Съединените Щати Доналд Тръмп, съоб...

Маниголт беше уволнена със скандал от Белия дом преди няколко месеца. През тази седмица трябва официално да излезе от печат книгата ѝ, в която, според коментари в медиите, Тръмп е представен в доста негативна светлина.

Ексцентричният Тръмп

Бившият адвокат на Тръмп Майкъл Коен опроверга твърденията на Омароса Маниголт, че държавният глава е изял важен държавен документ след среща с него. Юристът публикува опровержението в Twitter.

 "До десетките журналисти, които ми звъняха във връзка с твърденията на Омароса в новата ѝ книга, че Тръмп е взел мой доклад, сложил го е в устата си и го е изял… Никога не съм виждал подобно нещо, шокиран съм от факта, че някой може да го приеме насериозно“.

Тръмп искал сериозни глоби за разгласени тайни от Белия дом

Още в началото на мандата си президентът на САЩ Доналд Тръмп е задължил високопоставените служители в Белия дом да подпишат договори ср...

Според Маниголт след среща с Коен в Овалния кабинет на Белия дом, държавният глава е напъхал в устата си някакъв документ. "Видях как той натъпка в устата си документа. Бях удивена как той дъвчеше и поглъщаше хартията, още повече Тръмп винаги е бил доста гнуслив. Вероятно ставаше въпрос за нещо много, много конфиденциално", пише в откъс от новата книга на Омароса, публикуван от вестник The Washington Post.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Американските ВВС с уникално ВИДЕО: Хеликоптер CH-53K пренася изтребител F-35 и едновременно зарежда във въздуха

Говорителка на Държавния департамент напусна заради политиката на САЩ за Газа

Доналд Тръмп осъди пропалестинските протести в САЩ

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com