Обама не получи подкрепа за контрола на притежание на оръжия

9915
Обама не получи подкрепа за контрола на притежание на оръжия
Снимка: Gettyimages

Президентът на САЩ внесе предложения за затягане контрола за притежание на огнестрелно оръжие от части лица, но те не получиха поддръжка от законодателната власт, съобщи ТАСС.

Барак Обама не очаква скорошни изменения в законодателството за притежание на огнестрелно оръжие в страната. За това той обвини лобито на Националната стрелкова асоциация (НСА) в Конгреса и американското общество, което по негово мнение не е узряло да поиска изменения в дадената сфера.

САЩ са похарчили 2,4 млрд. долара в борбата срещу ИД

Въпреки растящото безпокойство в Конгреса на САЩ за стратегията на Обама за победа над Ислямска държава (ИД), САЩ вече са похарчили 2...

„За съжаление влиянието на НСА в Конгреса е неимоверно силно. Не виждам предприемането на никакви законодателни действия в бъдеще. Не виждам и предприемането на каквито и да е реални действия, докато американското общество само не почувства необходимостта да си каже „Това не е нормално“, каза той в интервю по телевизията. Обама призна, че притежанието на огнестрелно оръжие от частни лица е част от националните традиции, с които са отгледани поколения американци.

„Не трябва ли да се съобразят тези традиции със здравия разум, което да предотврати възможността 21-годишен човек, изпитващ расова омраза, да се отправи към оръжейния магазин“, допълни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка