Обама притеснен от нестабилното здраве на Клинтън

4298
Обама притеснен от нестабилното здраве на Клинтън
Снимка: Gettyimages.com

Президентът на САЩ Барак Обама искал да изпрати кандидатката на Демократическата партия за поста президент Хилари Клинтън на обстойни медицински изследвания във военна болница, пише в статия във в. „Вашингтон таймс” бившият главен редактор на сп. „Ню Йорк таймс магазин” Едуард Клайн.

„Личният лекар на екс държавния секретар заяви, че Клинтън е напълно здрава, но по данни на мои източници в Белия дом, президентът на САЩ Барак Обама и старшият му съветник Валъри Джарет са на обратното мнение”, посочва Клайн, написал няколко книги за Клинтън.

Клайн изтъква, че Обама и Джарет били толкова притеснени за здравето на Хилари, че наскоро й предложили да я изпратят на медицински изследвания във военната болница „Уолтър Рийд”.

Президентът настоявал за „пълна поверителност” на посещението.

Тръмп настоява Хилари Клинтън да бъде тествана за стимуланти

Кандидатът на републиканците за президентския пост в Съединените щати Доналд Тръмп поиска преди телевизионните дебати да се правят допи...

Бившата първа дама обаче отклонила предложението „заради опасения, че ще изтичането на информация в медиите ще нанесе съкрушителен удар на предизборната й кампания”.

Въпреки това, Хилари Клинтън е ходила в нюйоркската презвитерианска болница. Тя влязла през служебния вход, за да не я забележат.

Макар че Клинтън поискала от лекарите си да не разкриват истината за здравето й, те разказали на Клайн, че пациентката страда от сърдечна аритмия и има проблем с клапите на сърцето.

Открили са й също хронично ниско кръвно налягане, нарушено кръвообращение и вродено предразположение към образуване на тромби и припадъци.

Лекарите препоръчали на 68-годишната Клинтън да си направи операция за поставянето на сърдечна клапа. Хилари обаче отказала от страх, че това ще има „негативни политически последици” след като пресата го разгласи.

Шефът на кампанията на Клинтън имал акции в компания, свързана с Путин

Ръководителят на президентската кампания на Хилари Клинтън Джон Подеста е имал 75 хил. акции в енергийната компания „Джул Ънлимит...

Тогава й предписали лекарства, които я карали да се чувства сънлива и уморена, започнали да предизвикват и честа загуба на съзнание.

Клайн пише, че приятелите на Клинтън много добре занаят, че тя страда от силно главоболие, заспива докато учи речите си, често се спъва и пада у дома си.

„Клинтън моли помощничката си Хама Абедин да й прави масажи на раменете и да й слага студени компреси на врата и на главата”, съобщава Клайн.

Членовете на екипа й, които са наясно със състоянието й, „максимално изчистват графика й”.

Те дори препоръчали на Клинтън да не повдига въпроса за здравето на съперника й на първичните избори Бърни Сандърс, който е на 75 години, защото това можело да „привлече нежелано внимание към нейното собствено състояние”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка