ООН: 7 милиона души са умрели от глад тази година

120469
ООН: 7 милиона души са умрели от глад тази година
Снимка: Getty Images/Guliver

Световната програма за храните на ООН (WFP) заяви, че 7 милиона души са умрели от глад тази година, докато пандемията COVID-19, която може да удвои глада в световен мащаб, отне още 1 милион човешки живота, предаде БГНЕС.

WFP, която получи Нобеловата награда за мир миналата седмица за усилията си да предотврати използването на глад като оръжие за война и конфликт, заяви, че до момента е събрала 1,6 милиарда долара.

Франция предлага в ООН харта за борба с COVID-19

Франция разчита на приемането от всички участници на инициативата на ООН за ускоряване на достъпа до средства за борба с COVID-19 на сп...

„Трябва да съберем много повече пари, за да сме сигурни, че ще избегнем глада“, заяви Дейвид Бийзли, изпълнителен директор на СПП, на конференция, организирана от Организацията на ООН за прехрана и земеделие (ФАО).

Тъй като разгарянето на коронавируса и свързаните с това ограничения изтласкват и без това гладните общности, гладът, свързан с COVID-19, води до смъртта на още 10 000 деца на месец през първата година от пандемията, става ясно от отправен през юли тревожен сигнал от ООН.

Тъй като блокировките и международните търговски пътища нарушават доставките на жизненоважна помощ, ООН предупреди, че пандемията на коронавируса може да има „ефект между поколенията“ върху здравето на милиони деца. Въз основа на най-лошия сценарий, написан от експертите на ООН, близо 180 000 деца могат да умрат само тази година, докато пандемията може да накара малките деца да пропуснат 50% от своите хранителни грижи и услуги за лечение.

В страни, които вече преживяват хуманитарна криза, Детският фонд на ООН (УНИЦЕФ) предупреди, че до 100% от основните хранителни услуги могат да бъдат нарушени.

ООН: Механизмите на ЕС за мигрантите не работят

Неотдавнашните събития в Гърция показаха, че настоящата система за бежанци и мигранти в Европейския съюз е неработеща и често има опуст...

В доклад на ООН, публикуван през юли, се казва, че Йемен се връща към "тревожните" нива на продоволствена несигурност. Ограниченията заради коронавируса, намалените парични преводи, скакалците, наводненията и значителното недофинансиране на тазгодишните помощи усложниха и без това страшния глад след петгодишна война. Повтарящото се насилие през последните седмици между враждуващи страни, въпреки усилията на ООН за мир, също убива и наранява цивилни.

Глад никога не е бил обявен официално в Йемен. Предупрежденията на ООН в края на 2018 г. за настъпващ глад доведоха до увеличаване на помощта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Съветници на Тръмп обсъждат наказания за държавите, които се отказват от долара

Американските ВВС с уникално ВИДЕО: Хеликоптер CH-53K пренася изтребител F-35 и едновременно зарежда във въздуха

Говорителка на Държавния департамент напусна заради политиката на САЩ за Газа

Доналд Тръмп осъди пропалестинските протести в САЩ

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com