Оръжейната индустрия открито подкрепи Доналд Тръмп

2224
Оръжейната индустрия открито подкрепи Доналд Тръмп
Снимка: Getty Images/Guliver

Националната оръжейна асоциация (НРА) в САЩ декларира подкрепата си за президентската кандидатура на Доналд Тръмп. От своя страна претендентът-милиардер обеща да гарантира правото на американците да се сдобиват и притежават оръжие, толкова лесно, колкото досега, пише БГНЕС.

„Трябва да се обединим веднага… От името на хилядите патриоти в тази зала, петте милиона члена на НРА в тази страна и десетките милиони наши поддръжници, официално обявявам подкрепата на асоциацията за президентската кандидатура на Доналд Тръмп”, заяви тържествено ръководителят на лобисткото звено на НРА Крис Кокс по време на годишното събрание на асоциацията в Кентъки. Организацията традиционно подкрепя Републиканската партия, а представителите на партията във властта традиционно подкрепят либералния режим за притежание на оръжие в САЩ.

Американците с предпочитания с какво да се занимава Тръмп и с какво - Клинтън

Повечето американски избиратели са готови да доверят на републиканеца Доналд Тръмп управлението на икономиката и борбата срещу тероризм...

Същевременно Тръмп, който остана едноличен претендент в предварителните партийни избори, среща неодобрението на някои влиятелни републиканци и подкрепата на асоциацията е важна. Главният ръководител на НРА Уейн Ла Пиер заяви, че е време вероятният кандидат на Демократическата партия Хилари Клинтън да бъде спряна. Ако бъде избрана, право на Клинтън ще е да посочи нов член на Върховния съд от нейната квота. Това би променило мнозинството в съда, където се водят дебати за промяна в статута на Втората поправка в американската конституция, гарантираща правото на оръжие на американските граждани.

„Ако тя има право на номинация във Върховния съд… можем да се сбогувате с оръжията си”, заяви Ла Пиер пред членовете на асоциацията.

Тръмп също присъства на срещата и увери привържениците на оръжията, че е на тяхна страна. Той се похвали както с членската си книжка, така и с факта, че синовете му имат толкова много оръжия, че дори той самия "се плаши".

Оръжието зад Атлантическия океан

По данни на ООН от 2012-та година САЩ е световен шампион по въоръжаване - 270 млн. регистрани огнестрелни оръжия, което прави 88 въоръжени на всеки 100 души! За сравнение в Русия регистраните оръжия са малко под 13 млн. т.е. 8 души от всеки 100 са въоръжени.

Тръмп няма нищо против да се срещне с Ким Чен Ун

Кандидатът за американски президент Доналд Тръмп изрази готовност да се срещне със севернокорейския диктатор Ким Чен Ун, за да обсъди с...

В САЩ всяка година има най-малко 10 000 убийства с огнестрелно оръжие. Те включват фрапиращи масови кланета с десетки жертви, като това в училището Ню Таун през 2012 година и ислямистки атаки като тази в Сан Бернардино в края на миналата година. В специален манифест "Ал Кайда" инструктира своите членове да купуват оръжие в САЩ, защото режимът е изключително либерален.

Въвеждането на по-строг контрол върху притежанието на оръжие беше един от приоритетите на сегашния президент Барак Обама. Той искаше задължителни психологически тестове и регистър. В опитите си обаче Обама беше париран от законодателната власт, която е доминирани от републикански представители. В началото на тази година Обама успя да въведе някои мерки, заобикаляйки Конгреса и Сената.

„Те ще бъдат отменени още в първия час, в който вляза в кабинета”, заяви Тръмп под гръмки аплодисменти, а заедно с това обеща премахване и на зоните, в които не може да се носи оръжие.

„Хилари Клинтън е човекът с най-крайна позиция срещу оръжията и срещу Втората поправка, който някога се е кандидатирал за президент”, каза още Тръмп.

Според републиканеца при миналогодишните атентати в Париж нямаше да загинат 130 души, ако „от другата страна” на Атлантическия океан гражданите можеха да носят оръжие. Тръмп беше един от многото гласове в САЩ, обясняващи как проблемът с оръжията може да бъде решен с повече въоръжение.

Десетки училища в Колорадо ще бъдат пазени от въоръжени с пушки

Училищната администрация в окръг на американския щат Колорадо ще въоръжи своите охранители с полуавтоматични пушки, за да предпази учит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com