Откриха кокаин в Белия дом, Сикрет сървис започва разследване

4087
Откриха кокаин в Белия дом, Сикрет сървис започва разследване
Снимка: Getty Images/Guliver

Бялото вещество, което предизвика спешна евакуация в Белия дом в неделя вечерта, е дало положителен резултат за кокаин, съобщи Би Би Си. Веществото е било открито в работна зона в охраняваната сграда по време на рутинна проверка, съобщиха от Сикрет сървис на САЩ.

За предварителния положителен тест съобщиха в. "Вашингтон пост" и АП нюз, като се позоваха на източници от правоохранителните органи. Президентът Джо Байдън и семейството му са отсъствали от резиденцията в Кемп Дейвид, когато е открито веществото.

Камион се блъсна в бариерите за сигурност край Белия дом

Шофьорът на камион е бил задържан снощи във Вашингтон, след като товарният му автомобил се блъснал в бариерите за сигурност на площад "...

Комплексът на Белия дом е бил затворен като предпазна мярка около 20:45 ч. местно време (01:45 ч. българско време) в неделя, след като служителите на Сикрет сървис са открили бял прах "в работната зона" на Западното крило, съобщи говорителят на Сикрет сървис Антъни Гулиелми в изявление за Би Би Си.

Гулиелми заяви, че бързо е била извикана пожарната и е установено, че веществото е "неопасно". Той не потвърди предварителните резултати от тестовете, като заяви, че предметът е изпратен за допълнителни тестове и че се провежда разследване, включително за това как веществото е попаднало в Белия дом, предаде БГНЕС.

Западното крило е голяма част от Белия дом на няколко нива, в която се намират кабинетите на президента на САЩ, включително Овалният кабинет и Ситуационната зала. В него се помещават и кабинетите на вицепрезидента, началника на администрацията на Белия дом, прессекретаря и стотици други служители, които имат достъп.

Това не е първият случай, в който незаконни наркотици попадат в Белия дом. Рапърът Снуп Дог заяви, че е пушил трева в банята през 2013 г., а Уили Нелсън призна, че е пушил джойнт на покрива на Белия дом по време на управлението на Джими Картър.

Зеленски е оцелял при поне 12 опита за убийство, пише в нова документална книга

Директорът на ЦРУ Бил Бърнс се е срещнал с Володимир Зеленски по време на тайно пътуване до Киев преди руската инвазия миналата година,...

Британският актьор Еркан Мустафа разказва, че е пушил марихуана и е направил една линия кокаин при посещение в Белия дом по време на кампанията на първата дама Нанси Рейгън срещу наркотиците "Просто кажи не". Певицата на „Jefferson Airplane“ Грейс Слик призна през 2011 г., че през 1970 г. се е опитала и не е успяла да подправи чая на президента Ричард Никсън с LSD. "Мисля, че Трики Дик имаше нужда от малко киселина", спомня си по-късно тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка