Откриха отвлечените в Мексико американци, двама от тях са мъртви

3508
Откриха отвлечените в Мексико американци, двама от тях са мъртви
Снимка: iStock

Двама от четиримата американци, отвлечени под дулото на пистолети в Мексико миналата седмица, са мъртви, а двама са открити живи и вече са в безопасност в САЩ, съобщи Би Би Си.

Четиримата американски граждани бяха отвлечени от въоръжени мъже на 3 март, докато пътували към град Матаморос в североизточния щат Тамаулипас, Мексико, на границата с Тексас. Те са пътували дотам за козметична операция, съобщават техни роднини пред американски медии.

САЩ затягат мерките срещу търсещите убежище в страната

Администрацията на Байдън предложи нови строги ограничения за търсещите убежище. Той мотивира мерките с очаквания мигрантския наплив къ...

Говорителят на Пентагона Джон Кърби потвърди смъртта на двама от отвлечените днес. "Изказваме най-дълбоките си съболезнования на приятелите и семействата на загиналите при тези нападения", каза той и добави, че всички нападения срещу граждани на САЩ са "неприемливи, независимо къде и при какви обстоятелства се случват".

Губернаторът на Тамаулипас, Америко Виляреал Аная, заяви по време на пресконференция, че Главната прокуратура на Мексико е потвърдила смъртта на двамата. Двамата оцелели са докарани в САЩ във вторник в сътрудничество с консулството на САЩ в Матаморос, заяви в Туитър главният прокурор на щата Тамаулипас Ървинг Бариос Мохика.

Американците са били открити в резултат на съвместни операции по издирване, се казва в изявление на главния прокурор на щата Тамаулипас, който обаче не споделя подробности за това как са били открити американските граждани. 

"Много съжаляваме, че това се е случило в нашата страна, и изпращаме съболезнования на семействата на жертвите, на приятелите и на правителството на Съединените щати, и ще продължим да вършим работата си, за да гарантираме мира и спокойствието", заяви мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор.

Въоръжени мъже отвлякоха близо 20 човека от автобус в Мексико

Близо 20 човека бяха отвлечени от автобуса им от въоръжени мъже в мексиканския щат Тамаулипас, съобщава РИА Новости. Според сайта &bdq...

Американският медиен партньор на Би Би Си CBS News съобщи, че американците са Латавия "Тей" Макгий, Шейд Уудард, Ерик Джеймс Уилямс и Зиндел Браун. Четиримата са пътували през Матаморос - град с население 500 000 души, разположен непосредствено до границата с тексаския град Браунсвил - в бял миниван с регистрационни номера от Северна Каролина, когато неизвестни въоръжени лица откриват огън и ги отвличат, съобщи ФБР тази седмица, цитирана от БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Акула нападна и рани тежко британец на Карибите

Торнадо в САЩ уби четирима души, сред които и бебе (ВИДЕО)

Мъск: Държавите се свиват

Арест за трима венецуелски опозиционни активисти след предизборен митинг

Белият дом с призив за "мирни" протести в университетските кампуси

Ключова визита: Илон Мъск води преговори с лидера на Китай (ВИДЕО)

Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com