Пентагонът: Няма доказателства за посещения на извънземни на Земята

1432
Пентагонът: Няма доказателства за посещения на извънземни на Земята
Снимка: БГНЕС

Широкообхватен преглед на Пентагона на десетилетията правителствени разследвания на наблюдения на НЛО не откри доказателства, че някое от тях е било с извънземен произход, и също така не откри данни, че правителството на САЩ или частни компании някога са притежавали извънземна технология, която е била разработена тайно.

Нередактираният документ от 63 страници е първият от очакваните два тома на Службата за разрешаване на аномалии във всички области на Министерството на отбраната, в които се разглежда и анализира информацията, събрана от правителството на САЩ за наблюдения на НЛО, съобщи "Вашингтон пост".

Още: Украинците заснеха с дрон НЛО над фронта: И на извънземните им дойде до гуша от Путин (ВИДЕО)

В доклада се посочва, че службата не е открила доказателства, че някое правителствено разследване, академично изследване или официална група за преглед са потвърдили, че някое наблюдение на НЛО "представлява извънземна технология", предава БГНЕС.

"Всички усилия за разследване, на всички нива на класификация, стигнаха до заключението, че в повечето случай става дума за обикновени обекти и явления в резултат от неправилна идентификация", се казва в доклада.

Още: Мистерия в небето: НЛО бе забелязано край самолета на Байдън (ВИДЕО)

В него се разглеждат и твърденията, че правителствени и частни компании "разработват обратно инженерство на извънземни технологии" и ги крият, като се отбелязва, че "няма емпирични доказателства за твърденията" и че "твърденията, включващи конкретни хора, известни места на технологични тестове и документи, за които се твърди, че участват в или са свързани с обратното инженерство на извънземни технологии, са неточни".

Нови технологии сбъркани с НЛО

В документа е включено обобщение на всяко голямо правителствено разследване на инциденти с НЛО в САЩ, датиращо от 1945 г. далеч след добре известния проект "Синя книга", и включва някои от тях, чието съществуване е разсекретено за първи път.

Още: Култов участник от Big Brother засне среща с НЛО (ВИДЕО)

Една от тези нови технологии, които са били погрешно идентифицирани през 50-те години на ХХ век, е секретният тогава и новоразработен шпионски самолет U-2, който е летял на височина 60 000 фута (над 18 км.) по време, когато повечето самолети са летели на едва 20 000 фута (6 км.). Полетите му на голяма височина и отражението на слънцето в определени точки на хоризонта "биха осветили U2", се казва в доклада.

U2 е сред десетките и нови самолетни и космически технологии, изброени в прегледа, които може да са били погрешно идентифицирани като извънземна технология.

Още: Облак, приличащ на НЛО, се появява над Бордърленд, Тексас (СНИМКА)

Пентагонът разкри също, че правителството някога е обмисляло програма за възстановяване и обратно инженерство на извънземни космически кораби, ако такива бъдат заловени - усилие, което така и не се е осъществило, но е подхранило конспиративните теории.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка