Рейтингът на Дилма Русеф се срива

10112
Рейтингът на Дилма Русеф се срива
Снимка: Gettyimages

Популярността на бразилския президент Дилма Русеф е паднала рязко този юни, като само 10% от гласувалите одобряват нейното управление. Корупцията и безработицата са основните причини за това, показа социологическо проучване, цитирано от Reuters.

Делът на бразилците, които смятат управлението на Русеф за „лошо“ или „много лошо“ е 65% според социологическо проучване проведено от големия ежедневник Folha de S. Paulo. Това е най-ниският рейтинг на бразилски президент от 1992 г. насам, когато Фернандо Колор де Мело бе принуден да подаде оставка.

Бразилия пак се надигна срещу Дилма

Близо 600 000 бразилци, възмутени от корупционния скандал в националната петролна компания Петробрас, участваха снощи в нови демонстрац...

Образът на Русеф се е влошил сред цялото общество, включително и сред най-бедните прослойки, които получиха големи облаги по време на нейното управление и това на ментора ѝ Луиш Лула да Силва.

В северозападните части на страната, традиционни „крепости“ на нейната Работническа партия, само 14% от гласувалите определят управлението и за „добро“ и „много добро“. Здравеопазването, корупцията и безработицата са сред основните притеснения на бразилските гласоподаватели, показва допитването.

Според специалисти бразилската икономика е в най-лошото си състояние за последните 25 години. Въпреки рецесията правителството вдига данъците и лихвените проценти, за да привлече чуждестранни инвестиции. Проучването е обхванало 2840 души от 174 града в страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка