Ръководството на американската армия пречи за прехвърлянето на властта, смята Байдън

9369
Ръководството на американската армия пречи за прехвърлянето на властта, смята Байдън
Снимка: Getty Images/Guliver

"Политическото ръководство в американската армия създава пречки пред прехвърлянето на властта към следващата администрация." Това обяви новоизбраният президент на САЩ Джоузеф Байдън по време на реч в Уилмингтън, Делауеър, пише ТАСС.

Демократът заяви, че неговите помощници трябва да "изчакат няколко седмици" за началото на процеса на прехвърляне на правомощия на настоящата администрация на САЩ. „В някои отдели на нашия екип беше предоставена примерна помощ“, каза той. „В други, предимно в Министерството на отбраната, се сблъскахме с препятствия от политическото ръководство на ведомството“, добави демократът.

Зоран Заев получи писмо от Джо Байдън

Премиерът на РС Македония Зоран Заев получи писмо от новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън, в което му благодари за поздравленията ...

По думите му подобна ситуация се е развила в Административно-бюджетната служба на Белия дом. "Много отдели, които са жизненоважни за нашата сигурност, са претърпели огромни щети. Много от тях са опустошени по отношение на наличността на персонала, възможностите и моралното състояние", каза демократът. Според него настоящата администрация не е обърнала дължимото внимание на някои ведомства. Според Байдън следващата администрация на САЩ ще работи за модернизиране на отбранителните приоритети за противодействие на стратегическите предизвикателства от Русия и Китай.

Според него, Вашингтон не трябва да продължава да инвестира прекомерно в остарели системи, предназначени да се противопоставят на заплахите от миналото. „Трябва да можем да правим иновации, да предефинираме начина, по който се предпазваме от нарастващите заплахи“, добави демократът. Байдън каза, че настоящата американска администрация, водена от президента Доналд Тръмп, се държи просто по безотговорен начин в процеса на предаване на делата на следващата изпълнителна власт на САЩ.

"Министерството на отбраната на САЩ полага всички възможни усилия в процеса на преход към новата администрация на демократа Джоузеф Байдън". Това заяви в изявление изпълняващият длъжността министър на отбраната Кристофър Милър. "Усилията на Министерството на отбраната вече надхвърлят тези, на предишните администрации", смята ръководителят на Пентагона. „Продължаваме да планираме допълнителни срещи за остатъка от преходния период и да отговаряме на всички съществуващи искания за информация в нашата зона на отговорност“, добави той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Съветници на Тръмп обсъждат наказания за държавите, които се отказват от долара

Американските ВВС с уникално ВИДЕО: Хеликоптер CH-53K пренася изтребител F-35 и едновременно зарежда във въздуха

Говорителка на Държавния департамент напусна заради политиката на САЩ за Газа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка